szynka lub łopatka wieprzowa (wieprzowina klasa 1)
karkówka (wieprzowina klasa 2)
ścięgniste ścinki lub golonka (wieprzowina klasa 3)
Peklosól
sól
czosnek niedźwiedzi
kolendra mielona
czosnek granulowany
płynny dym
pieprz zielony
jelita wieprzowe kaliber 28-30mm
Pellentesque blandit, eros quis consectetur dignissim
vehicula ex
consectetur adipiscing elit. Morbi at nisi venenatis, tempus mauris ut
Lorem ipsum dolor sit amet
Przybliżona wartość kcal na 100g wyrobu przed obróbką termiczną* to xxx kcal W tym:
xxx g białka
xxx g tłuszczów
xxx g węglowodanów
Wartości mogą się nieco różnić w zależności od rodzajów użytego mięsa oraz jego pochodzenia.
*Po obróbce termicznej/dojrzewaniu waga wyrobu może się zmniejszyć o 20-40%.
Czyli 100g gotowej wędliny/potrawy, która straciła ok. 30% masy podczas obróbki będzie miało więcej kalorii - około XXX (tutaj podaj obliczoną kaloryczność wędliny, która straciła 30% masy)