fbpx

Mistrzowskie BBQ na grillu gazowym

POZNAJ TAJNIKI METODY LOW & SLOW
Dowiedz się jak grillować metodą BBQ - Low & slow na grillu gazowym. Tajniki grillowania tą metodą zdradzą Ci zdobywcy brązowego medlalu na mistrzostwach świata w grillowaniu!

Ten kurs jest dla Ciebie jeżeli:

  • Posiadasz grill gazowy i chcesz się nauczyć przyrządzać na nim różne cuda metodą BBQ. Wbrew pozorom BBQ to nie tylko tradycyjny SMOKER opalany drewnem. Grill gazowey też do tego się nada!
  • Chcesz opanować sztukę grillowania metodą BBQ - low & slow: Ten kurs pomoże Ci zrozumieć i opanować tę technikę, krok po kroku, pod okiem doświadczonych mistrzów w tej dziedzinie.
  • Szukasz wiarygodnego źródła wiedzy: Kurs prowadzony jest przez zdobywców brązowego medalu na mistrzostwach świata w grillowaniu. Skorzystaj z okazji, aby nauczyć się od jednych z najlepszych w branży!
  • Szukasz sprawdzonych przepisów na mięsiwo z grilla wykonane metodą BBQ: Poza mistrzowskimi przepisami, które wykonamy w kursie otrzymasz dostęp do e-booka z 50 różnymi przepisami na mięsiwo, nacierki i sosy BBQ.
  • Cenisz jakość i zdrowie: Nauczysz się, jak wybierać najlepsze mięso i przyprawy, oraz jak je odpowiednio przygotować, aby Twoje potrawy były nie tylko smaczne, ale i zdrowe.
  • Zależy Ci na efektywnym wykorzystaniu czasu: Zamiast spędzać godziny na szukaniu informacji w Internecie, otrzymasz kompleksową wiedzę w jednym miejscu, w łatwy i przystępny sposób.
  • Chcesz zaimponować znajomym swoimi umiejętnościami: Ten kurs da Ci narzędzia i wiedzę, które pozwolą Ci zaskoczyć znajomych niezwykłymi potrawami z grilla, przygotowanymi metodą BBQ low & slow.

Czego się nauczysz z kursu?

  • Poznasz podstawowe zagadnienia z zakresu grillowani metodą BBQ - low & slow
  • Nauczysz się jak dobierać odpowiednie mięso do tej metody. 
  • Dowiesz się jakie przyprawy i sosy idealnie pasują do mięs wykonanych metodą BBQ oraz jak je robić samemu. 
  • Pokażemy Ci jak grillować metodą BBQ - low & slow na grillu gazowym oraz jakie akcesoria używać. 
  • Opanujesz wiedzę, która pozwoli Ci grillować mięsiwo jak prawdziwy mistrz!
SPRAWDŹ CENĘ

Pomożemy Ci wybrać odpowiednie akcesoria

Typowe BBQ kojarzy się z klasycznym smokerem, jednak nic bardziej mylnego. Obecnie producenci grilli gazowych oferują mnóstwo dodatków i akcesoriów, które umożliwiają stosowanie tej metody również na grillach gazowych. Pomożemy Ci wybrać odpowiednie akcesoria. W kursie znajdziesz spis wszystkiego, czego potrzebujesz.

Kim są prowadzący

Marek Markuszewski

Współzałożyciel Mistrzowskiego Składu Grilla i BBQ, właściciel marki Akademia Mistrza Marka. Członek Polskiego Stowarzyszenia Grill i BBQ, oraz mistrzowskiego zespołu Polish BBQ King-Smoker, który w 2022 roku, w Stanach Zjednoczonych, zdobył brązowy medal Mistrzostw Świata organizowanych przez Jack 'a Daniels 'a. Sędzia KCBS. Współautor Wielkiej Księgi Wołowiny, oraz Standardów Mięsa Wołowego. Z wykształcenia technolog żywności. Piastuje stanowisko kierownika rozbioru w zakładzie mięsnym, gdzie jest również odpowiedzialny za proces dojrzewania. Jest propagatorem zdrowego grillowania, metody grillowania low&slow, polskiego mięsa wołowego i wieprzowego.

Daniel Dzwonkowski

Współzałożyciel Mistrzowskiego Składu Grilla i BBQ, właściciel marki Kurpiowska fameljå. Członek Polskiego Stowarzyszenia Grilla i BBQ, oraz mistrzowskiego zespołu Polish BBQ King-Smoker, który w 2022 roku, w Stanach Zjednoczonych, zdobył brązowy medal Mistrzostw Świata organizowanych przez Jack 'a Daniels 'a. Laureat konkursu grill&bbq "Uczta u Neptuna" (3 miejsce). W 2022 roku uzyskał tytuł Kucharza Grill i Barbecue. Z wykształcenia Specjalista ds. BHP. Ambasador Zakładów Mięsnych "Pekpol Ostrołęka S.A.". Propagator zdrowego grillowania, polskiego mięsa wołowego i wieprzowego, oraz metody grillowania low&slow.

Bartek Orłowski

Założyciel Akademii Mięsa oraz platformy "Co z mięsa". Jestem pasjonatem gotowania i food science, w szczególności fascynuje mnie wszystko, co związane z mięsem. Od kilku lat zgłębiam tajniki perfekcyjnej obróbki mięsa, domowego wędliniarstwa i procesów zachodzących w tym czasie.

Buduję i edukuję społeczność mięsożerców w Polsce poprzez kanały w social mediach oraz Akademię Mięsa. 

Na różnych kanałach obserwuje mnie już:

Łącznie moje materiały ogląda od 4 do 6 mln osób miesięcznie.

Zawartość kursu

Kurs składa się z 17 lekcji o łącznej długości ponad 3 godzin
Kliknij wybrany moduł, żeby zobaczyć zawartość
  1. Cześć! Parę słów o kursie.
  2. O nas
  3. Jak poruszać się po platformie
  4. Przydatne informacje i linki
  1. Czym jest BBQ, a czym nie jest?
  2. Co daje grillowanie metodą BBQ?
  1. Jak przygotować grill gazowy do BBQ
  2. Przydatne akcesoria 
  1. Jakie mięso będzie najlepsze do grillowania metodą BBQ – Low & slow
  2. Przyprawy w BBQ. Jakie używać i jak robić własne nacierki.
  3. Sosy BBQ
  4. Inne dodatki
  1. Najważniejsze zasady w grillowaniu metoda BBQ - Low & Slow
  1. Mostek wołowy (Brisket)
  2. Żebra wołowe
  3. Żeberka wieprzowe
  4. Podudzia z kurczaka
 

Zobacz kilka przykładowych przepisów, które zrobimy

Czy dasz radę nauczyć BBQ z kursu online?

Oczywiście, że tak! Wszystko tłumaczymy od totalnych podstaw podstaw. W kursie wszystko szczegółowo omawiamy zaczynając od teorii i pokazując to później w praktyce oraz na konkretnych przepisach. Wszystko jest w postaci lekcji wideo, do których możesz wracać w dowolnej chwili. Niżej możesz zobaczyć jak wygląda przykładowa lekcja z innego kursu i platforma z kursem.

Przykładowa lekcja (z innego kursu)

Platforma od środka

Co otrzymujesz kupując kurs

Dożywotni dostęp do kursu

Wykupując dostęp do kursu otrzymujesz dożywotni dostęp do niego. Możesz w każdej chwili wracać do lekcji, aby przypomnieć sobie dane zagadnienia. Kurs jest ciągle aktualizowany i każde wprowadzone zmiany i usprawnienia również są dostępne dla Ciebie.

Dożywotni dostęp do grupy i czatu dla kursantów

Kursanci mają dostęp do specjalnej grupy orz chatu na facebooku. Jest to zamknięta grupa wyłącznie dla kursantów, na której udzielam odpowiedzi na każde pytania i pomagam rozwiązać problemy. Od niedawna facebook wprowadził możliwość dodawania chatu do grup, więc możemy rozmawiać w czasie rzeczywistym!

Dostęp z komputera i urządzeń mobilnych

Z kursów możesz korzystać w dowolnym miejscu z dostępem do internetu. Lekcje wideo możesz oglądać zarówno na komputerze, jak i na smartfonie czy na tablecie, dzięki czemu możesz jednocześnie wykonywać czynności, które są przedstawione w lekcjach.

Możesz liczyć na moje wsparcie

Wykupując dostęp do kursu możesz liczyć na moją pomoc. Jeżeli coś będzie sprawiać Ci problem to na pewno Ci pomogę ja lub chłopaki z Mistrzowskiego składu grilla i BBQ. 

GRATIS - Otrzymasz 30 dniowe członkostwo w Akademii Mięsa

Przy zakupie kursu otrzymasz 30 dniowy dostęp do Akademii Mięsa, w tym wszystkich przepisów PREMIUM i dodatkowych funkcji platformy.

Dodatkowo otrzymasz BONUS. Czyli mój e-book "50 przepisów na mięsiwo, sosy i nacierki BBQ. 

Sprawdź przepisy (kliknij, aby rozwinąć)
Szarpana wieprzowina
Skrzydełka BBQ
Kark wołowy (low & slow)
Karkówka BBQ (w całośći)
Burnt Ends z boczku
Char Siu (chińska wieprzowina bbq)
Pieczeń z antrykotu
Steki z karkówki BBQ
Boczek z prażoną skórką
Jagnięce żeberka BBQ
Piwna golonka z grilla
Podudzia z indyka BBQ
Czoskowo ziołowe podudzia z kurczaka
Pieprzowo majonezowe udka z kurczaka
Podudzia z kurczaka w glazurze z coca coli
Pastrami
Indyk w soku jabłkowym
Kurczak na puszce piwa
Kurczak Jamaican Jerk
Wędzona pierś z indyka
Wędzona pierś z kurczaka
Piers z kurczka w glazurze
Steki ze schabu BBQ
Karkówka wolno pieczona (w całości)
Żeberka wieprzowe metodą 321
Żeberka wieprzowe w stylu St. Luis
Żeberka wieprzowe w stylu Texas
Mostek wołowy - Brisket
Bristket burnt ends
Policzki wołowe
Żebra wołowe
Nacierka double pepper
Podstawowa nacierka BBQ
Diabelska nacierka BBQ
Nacierka BBQ z kolendrą
Czosnkowo ziołowa nacierka
Azjatycka nacierka
Nacierka BBQ do wieprzowiny
Wędzona nacierka
Nacierka do drobiu
Sos BBQ w stylu North Carolina
Dr Pepper BBQ sos
Jagodowo - jeżynowy sos BBQ
Słodko pikantny sos BBQ
Wiśniowy sos BBQ
Słodko ostry sos w stylu Kansas
Koreański sos BBQ
Biały sos BBQ w stlyu Alabama
Sos Burbon BBQ
Ananasowy sos BBQ
Żurawinowy sos BBQ

 

CENA KURSU

290zł

KUPUJĘ KURS

Partnerzy kursu "Mistrzowskie BBQ na grillu gazowym"

Bartek
Jeżeli masz problem z przepisem lub pytania dotyczące obróbki mięsa to na pewno Ci pomogę!
Czat z pomocą dostępny jest tylko dla członków Akademii Mięsa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram