fbpx

Grilluj jak profesjonalista

POZNAJ TAJNIKI GRILLOWANIA I BBQ
Niech Twoje grillowane potrawy staną się legendą. Dzięki wiedzy z kursu opanujesz sztukę grillowania na najwyższym poziomie!

Ten kurs jest dla Ciebie jeżeli:

  • Chcesz zrozumieć podstawy grillowania i szybciej zdobyć wiedzę z zakresu grill & bbq.
  • Nie chcesz stracić pieniędzy na zakup trefnego grilla i akcesoriów – pomogę Ci wybrać odpowiedni sprzęt dla Twoich potrzeb i portfela.
  • Chcesz rozwinąć swoje umiejętności, aby Twoje potrawy były jeszcze lepsze!
  • Zależy Ci, aby Twoje potrawy z grilla były smaczne i zdrowe – nauczysz się na moich błędach i unikniesz marnowania mięsa z powodu spalenia lub złego przygotowania.
  • Brakuje Ci wiedzy, jakie mięso wybierać, z jakimi składnikami i przyprawami je łączyć aby było idealne
  • Cenisz swój czas i nie chcesz marnować kilkudziesięciu godzin na szukanie informacji o grillowaniu i weryfikowaniu czy są poprawne – zrobiłem to za Ciebie. W kursie znajdziesz tylko sprawdzoną wiedzę ułożoną w przejrzysty sposób. W kursie przeprowadzam Cię krok po kroku przez wszystkie etapy.
  • Chcesz posiadać wiedzę o mięsie, grillowaniu i procesach zachodzących podczas grillowania, które pozwolą Ci eksperymentować.

Czego się nauczysz z kursu?

  • Poznasz podstawowe zagadnienia z zakresu grillowania.
  • Nauczę Cię podstawowych i tych bardziej zaawansowanych technik grillowania.
  • Dowiesz się, jaki grill wybrać, aby był odpowiedni dla Twoich potrzeb, porfela oraz jakie akcesoria warto używać.
  • Powiem Ci wszystko o grillowaniu różnych rodzajów mięs, a także wszystko co musisz wiedzieć o mięsie.
  • Dowiesz się jakie przyprawy i zioła dobierać do swoich potraw.
  • Dowiesz się wszystkiego o marynatach, sosach i nacierkach do mięsa.
  • Opanujesz wiedzę, która pozwoli Ci grillować mięsiwo jak profesjonalista!
SPRAWDŹ CENĘ

Pomożemy Ci wybrać i zakupić odpowiedni sprzęt i akcesoria

Jeżeli nie posiadasz jeszcze odpowiedniego grilla i zastanawiasz się jaki grill kupić, aby służył latami to bez obaw. Razem z salongrilli.pl pomożemy wybrać odpowiedni grill dla Ciebie.
Wyjaśnimy czym się sugerować przy wyborze grilli oraz jakie akcesoria Ci się przydadzą. Dzięki doradztwu profesjonalistów unikniesz kupienia bubla, który wytrzyma jeden sezon.
Dodatkowo przygotuję kilka zestawień grilli na każdą kieszeń – także znajdziesz coś dla siebie!

Kim jest prowadzący?

Nazywam się Bartek,

jestem pasjonatem gotowania i food science, w szczególności fascynuje mnie wszystko, co związane z mięsem. Od kilku lat zgłębiam tajniki perfekcyjnej obróbki mięsa, domowego wędliniarstwa i procesów zachodzących w tym czasie.

Buduję i edukuję społeczność mięsożerców w Polsce poprzez kanały w social mediach oraz Akademię Mięsa.

Na różnych kanałach obserwuje mnie już:

Łącznie moje materiały ogląda od 4 do 6 mln osób miesięcznie.

Zawartość kursu

Kurs składa się z 42 lekcji o łącznej długości ponad 4,5 godziny
Kliknij wybrany moduł, żeby zobaczyć zawartość
  1. Cześć! Parę słów o kursie.
  2. O mnie
  3. Jak poruszać się po platformie
  1. Temperatura i ciepło – kilka słów wyjaśnienia
  2. Zanim zaczniemy, czyli przygotowanie grilla do użytku.
  3. Grillowanie bezpośrednie – wyjaśnienie
  4. Grillowanie bezpośrednie w praktyce
    • na grillu gazowym
    • na grillu węglowym
  5. Grillowanie pośrednie – wyjaśnienie
  6. Grillowanie pośrednie w praktyce
    • na grillu gazowym
    • na grillu węglowym
  7. Grillowanie i bbq to nie to samo
  8. Wędzenie na grillu
  1. Rodzaje grilli – jaki grill wybrać?
  2. Akcesoria i sprzęt, czyli co będziemy używać
  3. Gotowe zestawienia grilli gazowych i węglowych na różną kieszeń.
  1. Czym jest mięso. Trochę podstawowej wiedzy
  2. Wszystko, co musisz wiedzieć o drobiu
  3. Wszystko, co musisz wiedzieć o wieprzowinie
  4. Wszystko, co musisz wiedzieć o wołowinie
  1. Sól jako podstawa
  2. Przydatne dodatki i składniki, przyprawy i zioła, czyli co warto mieć w swoim arsenale.
  3. Marynaty, oleje i nacierki
  1. Wpływ temperatury na mięso (co się dzieje z mięsem podczas i po grillowaniu)
  2. Podstawy grillowania wieprzowiny
    • Rodzaj mięsa wieprzowego używanego do grillowania (omówienie każdego)
    • Jak przygotować wieprzowinę przed grillowaniem
    • Z jakimi przyprawami i sosami łączyć wieprzowinę
    • Jak grillować poszczególne części wieprzowiny
  3. Podstawy grillowania drobiu

    • Rodzaj mięsa drobiowego używanego do grillowania (omówienie każdego)
    • Jak przygotować drób przed grillowaniem
    • Z jakimi przyprawami i sosami łączyć drób
    • Jak grillować poszczególne części kurczaka.
  4. Podstawy grillowania wołowiny
    • Rodzaj mięsa wołowego używanego do grillowania (omówienie najpopularniejszych)
    • Z jakimi przyprawami i sosami łączyć wołowinę
    • Jak grillować poszczególne części wołowiny.
  1. Sosy
  2. Przystawki i dodatki
  3. Warzywa
  1. Najczęstsze błędy i problemy podczas grillowania i ich rozwiązania
  1. Hamburgery
    • Klasyczny burger wołowy (metoda bezpośrednia na ruszcie) 
    • Smashburger (metoda bezpośrednia na płycie)
  2. Wołowina
    • Mostek wołowy (low&slow) 
    • Antrykot i Rostbeff (bezpośrednio na grillu gazowym i węglowym)
  3. Wieprzowina
    • pulled pork -szarpana wieprzowina (low & slow)
    • Steki z karkówki (BBQ)
    • Żeberka wieprzowe (metoda 3/2/1)
  4. Kurczak
    • buffallo chicken wings (metoda bezpośrednia)
    • piersi z kurczaka (metoda bezpośrednia)

Nie marnuj czasu na szukanie i weryfikowanie informacji

Nie musisz poświęcać dziesiątek, a nawet setek godzin na czytaniu, szkoleniu się i poszukiwaniu sprawdzonej wiedzy z zakresu grillowania i obróbki mięsa – zrobiłem to za Ciebie! Od kilku lat systematycznie zgłębiam tajniki obróbki mięsa i wszystkie najważniejsze informacje zebrałem w tym kursie. Wszystko, co potrzebujesz wiedzieć o grillowaniu, zebrałem i poukładałem w ścieżkę, która przeprowadzi Cię od totalnych podstaw po zaawansowane techniki grillowania.

Zobacz kilka przykładowych przepisów, które zrobimy

Czy dasz radę nauczyć się grillować z kursu online?

Oczywiście, że tak! Wszystko tłumaczę od totalnych podstaw podstaw. W kursie wszystko szczegółowo omawiam zaczynając od teorii i pokazując to później w praktyce oraz na konkretnych przepisach. Wszystko jest w postaci lekcji wideo, do których możesz wracać w dowolnej chwili. Niżej możesz zobaczyć jak wygląda przykładowa lekcja z innego kursu i platforma z kursem.

Przykładowa lekcja (z innego kursu)

Platforma od środka

Co otrzymujesz kupując kurs

Dożywotni dostęp do kursu

Wykupując dostęp do kursu otrzymujesz dożywotni dostęp do niego. Możesz w każdej chwili wracać do lekcji, aby przypomnieć sobie dane zagadnienia. Kurs jest ciągle aktualizowany i każde wprowadzone zmiany i usprawnienia również są dostępne dla Ciebie.

Dożywotni dostęp do grupy i czatu dla kursantów

Kursanci mają dostęp do specjalnej grupy orz chatu na facebooku. Jest to zamknięta grupa wyłącznie dla kursantów, na której udzielam odpowiedzi na każde pytania i pomagam rozwiązać problemy. Od niedawna facebook wprowadził możliwość dodawania chatu do grup, więc możemy rozmawiać w czasie rzeczywistym!

Dostęp z komputera i urządzeń mobilnych

Z kursów możesz korzystać w dowolnym miejscu z dostępem do internetu. Lekcje wideo możesz oglądać zarówno na komputerze, jak i na smartfonie czy na tablecie, dzięki czemu możesz jednocześnie wykonywać czynności, które są przedstawione w lekcjach.

Możesz liczyć na moje wsparcie

Wykupując dostęp do kursu możesz liczyć na moją pomoc. Jeżeli coś będzie sprawiać Ci problem to na pewno Ci pomogę. Dodatkowo masz możliwość wykupienia kursu wraz z konsultacją!

Dodatkowo otrzymasz BONUS. Czyli mój e-book "50 przepisów na potrawy z grilla"

Sprawdź przepisy (kliknij, aby rozwinąć)

Drobiowe burgery
Spatchcock Chicken
Kurczak pieczony na puszce piwa
Grillowane skrzydełka w sosie BBQ
Grillowane skrzydełka w sosie Teriyaki
Grillowane skrzydełka miodowe
Grilowane udka z kurczaka
Grillowane podudzia z kurczaka
Szaszłyki drobiowe
Pierś z kurczaka zawijana w boczek
Roladki z indyka z serem i papryką
Grilowana pierś z kurczaka ( Teriyaki)
Grilowana pierś z kurczaka (Cytrynowo-ziołowa)
Grilowana pierś z kurczaka (Musztardowo-miodowa)
Grilowana pierś z kurczaka (Pieprz + majonez)
Grilowana pierś z kurczaka (Węgierska marynata)
Grillowana pierś z kaczki

Szaszłyki z karkówki
Zawijany boczek na patyczkach w glazurze
Grillowane steki ze schabu (marynata BBQ)
Grillowane steki ze schabu (marynata ziołowo cytrynowa)
Grillowane steki z karkówki (marynata orientalna)
Grillowane steki z karkówki ( marynata mango-majo)
Cevapicici
Grillowane polędwiczki
Długo pieczone żeberka wieprzowe w sosie BBQ
Grillowane plastry boczku (na słodko)
Grillowane plastry boczku (na ostro)
Grillowany boczek z prażoną skórką
Piwna golonka z grilla
Karkówka wolno pieczona
Szarpana wieprzowina
Grillowane steki z karkówki ( BBQ)

Grillowany stek z antrykotu
Szaszłyki wołowe teriyaki
Smashburgery
Roladki z łaty wołowej z suszonymi pomidorami
Grillowany rostbef musztardowy
Grillowany stek z polędwicy z chimichurri
Mini kebaby wołowe
Kanapka Cheesesteak
Roladki z łaty wołowej z papryką i serem
Szaszłyki wołowe w marynacie BBQ
Wołowe kotlety z serem
Klasyczny burger

Jalapeno Cheddar
Toskańska
Górska
Tradycyjna zwykła
Paprykowa

Otrzymasz 30 dniowe członkostwo w Akademii Mięsa

Przy zakupie kursu otrzymasz 30 dniowy dostęp do Akademii Mięsa, w tym wszystkich przepisów PREMIUM i dodatkowych funkcji platformy.

Zobacz, co sądzą o kursie kursanci

Rafał
Kuba
Andrzej

Mój kurs polecają zdobywcy brązowego medalu na Mistrzostwach Świata w grilowaniu

Mistrzowski Skład Grilla i BBQ

 CENA KURSU 

340 ZŁ

KUPUJĘ KURS
Bartek
Jeżeli masz problem z przepisem lub pytania dotyczące obróbki mięsa to na pewno Ci pomogę!
Czat z pomocą dostępny jest tylko dla członków Akademii Mięsa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram