fbpx

Domowe konserwy, pasztety i mięsiwo w słoiku

DOWIEDZ SIĘ WSZYSTKIEGO O KONSERWACJI DOMOWYCH WYROBÓW Z MIĘSA

Dla kogo jest ten kurs?

Kurs stworzyłem z myślą o osobach, które chciałyby się nauczyć robić własne domowe konserwy, pasztety i różnego rodzaju mięsiwo w słoiku. Jeżeli nie posiadasz wiedzy o wędliniarstwie, a zależy Ci, aby Twoje wyroby były smaczne, zdrowe i przede wszystkim bezpieczne dla Ciebie i twojej rodziny to ten kurs jest dla Ciebie idealnym rozwiązaniem.

Czego się nauczysz z kursu?

  • Poznasz metody konserwacji mięsa w słoikach.
  • Dowiesz się, kiedy można robić wyroby bez konserwantów, a kiedy jednak lepiej ich użyć.
  • Dowiesz się jak powinny być przechowywane wyroby, aby maksymalnie wydłużyć ich przydatność.
  • Zobaczysz jaki sprzęt będzie Ci potrzebny do wykonania pierwszych wyrobów (wystarczy podstawowy sprzęt kuchenny).
  • Opanujesz wiedzę, która pozwoli Ci robić dowolne mielonki, pasztety i inne mięsiwo w słoikach, które może stać nawet latami.
  • Nauczysz się robić zdrowe i bezpieczne do spożycia konserwy.

Kim jest prowadzący?

Nazywam się Bartek,

jestem pasjonatem gotowania i food science, w szczególności fascynuje mnie wszystko, co związane z mięsem. Od kilku lat zgłębiam tajniki perfekcyjnej obróbki mięsa, domowego wędliniarstwa i procesów zachodzących w tym czasie.

Buduję i edukuję społeczność mięsożerców w Polsce poprzez kanały w social mediach oraz Akademię Mięsa.

Na różnych kanałach obserwuje mnie już:

Łącznie moje materiały ogląda od 4 do 6 mln osób miesięcznie.

Zawartość kursu

Kliknij wybrany moduł, żeby zobaczyć zawartość
  1. Wprowadzenie
  2. Czego się nauczysz?
  3. Jak poruszać się po platformie
  1. Gatunki mięsa
  2. Klasyfikacja mięsa
  3. Higiena i bezpieczeństwo
  1. Rodzaje słoików do pasteryzacji
  2. Przydatne narzędzia i sprzęt
  1. Pasteryzacja
  2. Tyndalizacja
  3. Sterylizacja
  4. Obróbka przed konserwacją
  5. Używać konserwantów, czy nie?
  6. Czas i warunki przechowywania
  7. Najczęstsze problemy i jak im zapobiegać
  1. Co zrobić, aby powstała pyszna galaretka?
  2. Przyprawy i inne dodatki
  1. Jak zrobić mięsiwo w słoiku
  2. Konserwy mielone w słoikach
  3. Jak robić pasztety w słoikach
  4. Pasteryzacja inny potraw
  5. Jak przechowywać buliony i zupy
KUPUJĘ KURS

Czy dasz radę nauczyć się robić konserwy z kursu?

Oczywiście, że tak! Wszystko tłumaczę od totalnych podstaw. W kursie wszystko szczegółowo omawiam zaczynając od teorii i pokazując to później w praktyce oraz na konkretnych przepisach. Wszystko jest w postaci lekcji wideo, do których możesz wracać w dowolnej chwili. Niżej możesz zobaczyć jak wygląda przykładowa lekcja z tego kursu.

Co otrzymujesz kupując kurs

DOŻYWOTNI DOSTĘP DO KURSU

Wykupując dostęp do kursu otrzymujesz dożywotni dostęp do niego. Możesz w każdej chwili wracać do lekcji, aby przypomnieć sobie dane zagadnienia. Kurs jest ciągle aktualizowany i każde wprowadzone zmiany i usprawnienia również są dostępne dla Ciebie.

DOSTĘP DO SPECJALNEJ GRUPY

Kursanci mają dostęp do specjalnej grupy na facebooku. Jest to zamknięta grupa wyłącznie dla kursantów, na której udzielam odpowiedzi na każde pytania i pomagam rozwiązać problemy.

DOSTĘP Z KOMPUTERA ORAZ URZĄDZEŃ MOBILNYCH

Z kursów możesz korzystać w dowolnym miejscu z dostępem do internetu. Lekcje wideo możesz oglądać zarówno na komputerze, jak i na smartfonie czy na tablecie, dzięki czemu możesz jednocześnie wykonywać czynności, które są przedstawione w lekcjach.

MOŻESZ LICZYĆ NA MOJE WSPARCIE

Wykupując dostęp do kursu możesz liczyć na moją pomoc. Jeżeli coś będzie sprawiać Ci problem to na pewno Ci pomogę. 

GRATIS - Otrzymasz 30 dniowe członkostwo w Akademii Mięsa

Przy zakupie kursu otrzymasz 30 dniowy dostęp do Akademii Mięsa, w tym wszystkich przepisów PREMIUM i dodatkowych funkcji platformy.

Dodatkowo otrzymasz mojego E-booka (o wartości 49zł) całkowicie za darmo

Sprawdź przepisy (kliknij, aby rozwinąć)

PASZTET DROBIOWY Z KURCZAKA

PASZTET Z GĘSINĄ

PASZTET Z KACZKI

POMIDOROWY PASZTET DROBIOWY

DROBIOWY PASZTET Z KAWAŁKAMI WĄTRÓBKI

PASZTET TRADYCYJNY WIEPRZOWY

PASZTET WIEPRZOWY Z ŻURAWINĄ

PASZTET Z BOCZKU

PASZTET DELIKATNY

PASZTET WOŁOWY

PASZTET Z CIELĘCINĄ

PASZTET Z BARANINY

PASZTET Z KRÓLIKA

PASZTET Z SARNY

PASZTET Z DZIKA

PODSMAŻANY KURCZAK

MIĘSIWO Z KURCZAKA

PIERŚ Z KURCZAKA BBQ

PODSMAŻANY BOCZEK

GOLONKA Z INDYKA

ŁOPATKA ZE SŁOIKA

PODGARDLE W SŁOIKU

POLICZKI WIEPRZOWE W SŁOIKU

MIĘSIWO Z GOLONKI

MIĘSIWO Z KARKÓWKI

SARNINA W SŁOIKU

DZIKIE MIĘSIWO

MIĘSIWO WOŁOWE

WĘDZONKA W GALARECIE

WĘDZONY KURCZAK W GALARECIE

KIEŁBASA SMALCÓWKA

KIEŁBASA ALA WĘDZONA

SCHAB SMAŻONY

KARKÓWKA BBQ

KONSERWA Z KURCZAKA

KONSERWA MIELONA

KONSERWA TYROLSKA

KONSERWA TURYSTYCZNA

MIELONKA BOCZKOWA

MIELONKA DROBIOWO WIEPRZOWA

KONSERWA Z SUSZONĄ PAPRYKĄ

MIELONKA Z KARKÓWKI

MIELONKA ŻEBERKOWA

TUSZONKA

MIELONKA Z DZIKA

MIELONKA Z KRÓLIKA

SMALEC Z MIĘSIWEM

SMALEC ZE SKWARKAMI

SŁONINA Z PRZYPRAWAMI

KONSERWA SMAROWNA

Opinie kursantów

Julita
Andrzej
Mateusz

Promocyjna cena kursu

Jedyna  taka  promocja - tylko do 31 maja!

149 zł

49 zł

CHCĘ TEN KURS!

Częste pytania

  • Jak wygląda kurs?
    • Kursy składa się z lekcji wideo oraz dołączonych do niego materiałów. Wszystko jest ułożone w ścieżkę nauki, która pozwoli Ci nauczyć się robić domowe  konserwy od podstaw.
  • Jak oglądać lekcje?
    • Po wykupieniu kursu otrzymasz maila z danymi do logowania. Po zalogowaniu się będziesz mieć dożywotni dostęp do materiałów edukacyjnych. Wystarczy dostęp do internetu i telefon lub komputer.
  • Czym jest grupa dla kursantów?
    • Kursanci mają dostęp do specjalnej grupy orz chatu na facebooku. Jest to zamknięta grupa wyłącznie dla kursantów, na której udzielam odpowiedzi na każde pytania i pomagam rozwiązać problemy. Od niedawna facebook wprowadził możliwość dodawania chatu do grup, więc możemy rozmawiać w czasie rzeczywistym!
  • Czy potrzebuje  do tego jakiś sprzęt?
    • Do wyrobu większość konserw nie potrzebujesz praktycznie żadnego sprzętu specjalistycznego. W kursie pokazuję jak robić mięso w słoikach, dzięki czemu nie potrzebujemy specjalnych zamykarek do puszek. 

Wybierz opcję, która Cię interesuje

OPCJA STANDARDOWA

149zł
Dożywotni dostęp
Dostęp do kursu "Domowe konserwy, pasztety i mięsiwo w słoiku​"
Dostęp do zamkniętej grupy na Facebooku
E-book z 50 przepisami na konserwy, pasztety i mięsiwo w słoiku
KUPUJĘ KURS

KURS + KONSULTACJA

249zł
Dożywotni dostęp
Dostęp do kursu "Domowe konserwy, pasztety i mięsiwo w słoiku​"
Dostęp do zamkniętej grupy na Facebooku
E-book z 50 przepisami na konserwy, pasztety i mięsiwo w słoiku
Godzinna konsultacja ze mną, na której odpowiem na wszystkie Twoje pytania. (Telefonicznie lub wideo rozmowa)
KUPUJĘ KURS
POPULARNE

OPCJA PLUS

390zł
Dożywotni dostęp
Dostęp do kursu "Domowe konserwy, pasztety i mięsiwo w słoiku​"
Dostęp do kursu "Wyrób domowych wędlin od podstaw"
Dostęp do zamkniętej grupy na Facebooku
E-book z 50 przepisami na konserwy, pasztety i mięsiwo w słoiku
Dostęp do mojego prywatnego kalkulatora z przepisami w Excelu
Godzinna konsultacja ze mną, na której odpowiem na wszystkie Twoje pytania. (Telefonicznie lub wideo rozmowa)
KUPUJĘ KURS
Bartek
Jeżeli masz problem z przepisem lub pytania dotyczące obróbki mięsa to na pewno Ci pomogę!
Czat z pomocą dostępny jest tylko dla członków Akademii Mięsa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram