fbpx

Domowe wędliny od podstaw

NAUCZ SIĘ ROBIĆ ZDROWE DOMOWE WĘDLINY
Pokażę Ci jak robić WŁASNE WĘDLINY w DOMOWYCH warunkach i z PODSTAWOWYM sprzętem

Dla kogo jest ten kurs?

  • Dla każdego, kto chce robić własne wędliny, ale nie wie, od czego zacząć.
  • Dla tych, którzy mają dosyć słabych jakościowo produktów sklepowych.
  • Dla osób, które dbają o zdrowie i chcą wiedzieć co znajduje się w spożywanej wędlinie.
  • Dla wszystkich, którzy chcą się nauczyć prawidłowo wykonywać swoje wyroby, tak aby były smaczne i przede wszystkim zdrowe.

Dlaczego warto zacząć robić wędliny samemu?

  • Dla zdrowia, aby mieć pełną kontrolę nad tym co jemy my i nasza rodzina.
  • Dzięki wiedzy zawartej w  kursie możesz tworzyć własne przepisy oraz eksperymentować z wędlinami. Wędliny to nie tylko Polędwica Sopocka i tłusta kiełbasa Śląska
  • Zaskocz rodzinę i znajomych swoimi smacznymi wędlinami. Na kolejnego grilla przygotuj własne kiełbasy.
  • Niestety coraz trudniej znaleźć dobre wędliny w marketach, dzięki wiedzy z kursu będziesz w stanie zrobić je we własnej kuchni. Nawet jeśli mieszkasz w mieszkaniu!

Czego się nauczysz z kursu?

  • Poznasz podstawowe informacje o mięsie, jego rodzajach i przeznaczeniu.
  • Dowiesz się, kiedy można robić wędliny bez konserwantów, a kiedy jednak ich użyć.
  • Zobaczysz jaki sprzęt będzie Ci potrzebny do wykonania pierwszych wyrobów.
  • Dowiesz się jak wędzić, aby wędliny były zdrowe i nie zaszkodziły Tobie i Twojej rodzinie.
  • Dowiesz się jak robić wędliny w mieszkaniu – kiedy nie masz dostępu do wędzarni.
  • Opanujesz wiedzę, która pozwoli Ci robić dowolne kiełbasy, szynki, pasztety, wędzonki i inne wędliny.

Kim jest prowadzący?

Nazywam się Bartek,

jestem pasjonatem gotowania i food science, w szczególności fascynuje mnie wszystko, co związane z mięsem. Od kilku lat zgłębiam tajniki perfekcyjnej obróbki mięsa, domowego wędliniarstwa i procesów zachodzących w tym czasie.

Buduję i edukuję społeczność mięsożerców w Polsce poprzez kanały w social mediach oraz Akademię Mięsa.

Na różnych kanałach obserwuje mnie już:

Łącznie moje materiały ogląda od 4 do 6 mln osób miesięcznie.

Kurs online czy stacjonarny kurs wędliniarstwa?

Zawartość kursu

Kurs składa się z 9 modułów, 38 lekcji o łącznej długość ponad 4 godzin!
Kliknij wybrany moduł, żeby zobaczyć zawartość
  1. O mnie
  2. Jak studiować ten kurs?
  3. Czego nauczysz się z tego kursu?
  1. Struktura i skład mięsa
  2. Dojrzewanie mięsa i pH mięsa
  3. Źródła mięsa
  4. Klasyfikacja mięsa
  5. Mielenie i rozdrabnianie mięsa
  6. Higiena i bezpieczeństwo
  1. Podział wyrobów mięsnych
  1. Naturalne osłonki
  2. Sztuczne osłonki
  3. Akcesoria wędliniarskie

 

  1. Co to jest peklowanie?
  2. Azotany i azotyny (czym peklujemy?)
  3. Kiedy peklosól, kiedy saletra, a kiedy sama sól?
  4. Metody peklowania
  5. Temperatura i czas peklowania
  6. Najczęstsze problemy podczas peklowania
  1. Na czym polega wędzenie?
  2. Czym wędzimy? Czyli wszystko na temat dymu.
  3. Drewno wędzarnicze
  4. Metody wędzenia
  5. Czas wędzenia
  6. Rodzaje wędzarni, czyli jaką wędzarnię wybrać?
  7. Najczęstsze błędy popełniane podczas wędzenia
  1. Domowe wędzarnie, czyli jak wędzić w mieszaniu
  2. Wędliny parzone (bez wędzenia)
  3. Wędliny pieczone (bez wędzenia)
  1. Polędwica sopocka
  2. Boczek wędzony
  3. Wędzone polędwiczki wieprzowe
  1. Biała kiełbasa
  2. Kiełbasa krakowska
  3. Parówki drobiowe
  1. Wyroby konserwowe – jak zrobić?
  2. Wstęp do wędlin dojrzewających

Zobacz darmową lekcję

Co otrzymujesz kupując kurs

DOŻYWOTNI DOSTĘP DO KURSU

Wykupując dostęp do kursu otrzymujesz dożywotni dostęp do niego. Możesz w każdej chwili wracać do lekcji, aby przypomnieć sobie dane zagadnienia. Kurs jest ciągle aktualizowany i każde wprowadzone zmiany i usprawnienia również są dostępne dla Ciebie.

DOSTĘP DO SPECJALNEJ GRUPY

Kursanci mają dostęp do specjalnej grupy na facebooku. Jest to zamknięta grupa wyłącznie dla kursantów, na której udzielam odpowiedzi na każde pytania i pomagam rozwiązać problemy.

DOSTĘP Z KOMPUTERA ORAZ URZĄDZEŃ MOBILNYCH

Z kursów możesz korzystać w dowolnym miejscu z dostępem do internetu. Lekcje wideo możesz oglądać zarówno na komputerze, jak i na smartfonie czy na tablecie, dzięki czemu możesz jednocześnie wykonywać czynności, które są przedstawione w lekcjach.

KALKULATOR Z PRZEPISAMI

Otrzymujesz dostęp do mojego prywatnego kalkulatora z przepisami, który na bieżąco aktualizuję o dodatkowe przepisy. Kalkulator ułatwia obliczanie odpowiedniej ilości składników do wykonania wędlin i zawiera dodatkowe wskazówki dotyczące wykonania.

GRATIS - Otrzymasz 30 dniowe członkostwo w Akademii Mięsa

Przy zakupie kursu otrzymasz 30 dniowy dostęp do Akademii Mięsa, w tym wszystkich przepisów PREMIUM i dodatkowych funkcji platformy.

Ponadto do kursu dodałem 2 BONUSOWE lekcje

Ile muszę wydać pieniędzy, żeby zacząć?

Jeżeli myślisz, że do wyrobu wędlin potrzeba sprzętu za tysiące złotych to wyprowadzę Cię z błędu. Do wykonania najprostszych wędlin wystarczy Ci kawałek sznurka oraz garnek lub piekarnik w zależności czy będzie to wędlina parzona czy pieczona ( obie metody pokazuję w kursie). Czyli możesz zacząć nie wydając w ogóle pieniędzy na sprzęt!

Opinie kursantów

Mateusz
Justyna
Leszek

CENA KURSU 

190 zł 

CHCĘ TEN KURS!
Bartek
Jeżeli masz problem z przepisem lub pytania dotyczące obróbki mięsa to na pewno Ci pomogę!
Czat z pomocą dostępny jest tylko dla członków Akademii Mięsa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram