fbpx
5.00
(1 Ocena)

Podstawy wyrobu wędlin dojrzewających

Lista życzeń Udostępnij
Kurs udostępniania
Link do strony
Udostępnianie w mediach społecznościowych

Czego się nauczysz?

  • podstaw związanych z mięsem oraz robieniem wędlin,
  • dowiesz się czym są wędliny dojrzewające oraz jak wygląda proces wykonywania różnych rodzajów wędlin,
  • poznasz zasady wykonywania wędlin dojrzewające zgodne z technologią,
  • dowiesz się jaki sprzęt i akcesoria będą potrzebne do wykonania wędlin dojrzewających,
  • pokażę Ci również jak takie wędliny robić kiedy nie posiadasz sprzętu wędliniarskiego,
  • gdzie i w jakich warunkach mogą dojrzewać wędliny oraz jak zbudować dojrzewalnię niskim kosztem,
  • nauczysz się robić między innymi tradycyjne włoskie, hiszpańskie i polskie wędliny dojrzewające.

Oceny i recenzje studentów

5.0
Łącznie 1 Ocena
5
1 Ocena
4
0 Ocena
3
0 Ocena
2
0 Ocena
1
0 Ocena
AD
3 miesiące temu
Ogrom wiedzy dotyczący bezpieczeństwa oraz prawidłowego postępowania przy powstawaniu wędlin dojrzewających.

Treść kursu

Wprowadzenie

  • Jak poruszać się po platformie
  • [WAŻNE] Informacje oraz instrukcje

Totalne podstawy

Sprzęt i akcesoria, czyli co będziemy potrzebować

Przygotowanie mięsa na wędliny

Składniki i dodatki do wędlin dojrzewających

Peklowanie i solenie

Proces dojrzewania mięsa i wędlin

Przepisy na domowe wędliny dojrzewające (w trakcie dodawania, do końca stycznia będzie komplet)

Bartek
Jeżeli masz problem z przepisem lub pytania dotyczące obróbki mięsa to na pewno Ci pomogę!
Czat z pomocą dostępny jest tylko dla członków Akademii Mięsa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram