fbpx

Podstawy peklowania i solenia mięsa

Lista życzeń Udostępnij
Kurs udostępniania
Link do strony
Udostępnianie w mediach społecznościowych

O kursie

Peklowanie i solenie to jedne z ważniejszych etapów robienia wędlin. To między innymi dzięki peklowaniu lub soleniu możemy odpowiednio zabezpieczyć wędliny bakteriologicznie oraz nadać im smaku. W tym kursie szczegółowo omawiam proces peklowania mięsa oraz wyjaśniam czym się różni od zwykłego solenia. Kurs "Podstawy peklowania i solenia mięsa" to wybrany moduł z kursu "Podstawy wyroby wędlin".

Kim jest prowadzący?

Cześć, nazywam się Bartek i jestem wielbicielem potraw i wyrobów z mięsa. Szczególnie różnego rodzaju wędlin. Od 5 lat pasjonuje mnie wędliniarstwo i cały czas zgłębiam jego tajniki poprzez różne kursy i branżowe książki. Pamiętam swoje początki, gdzie największym problemem było znalezienie rzetelnych informacji o wyrobie różnego rodzaju wędlin. W szczególności jak robić takie wyroby, aby były zdrowe i rzeczywiście lepsze od tych sklepowych. Niestety w internecie jest mnóstwo niepełnych informacji lub wprowadzających w błąd. Często musiałem szukać informacji w zagranicznych książkach i forach. Dlatego postanowiłem stworzyć markę Co z mięsa i dzielić się z wami swoją wiedzą w postaci artykułów, przepisów, które zajdziecie u mnie na stronie oraz Youtube, a także tego kursu.

Dlaczego warto zacząć z kursem?

LEKCJE W FORMIE NAGRAŃ WIDEO

W kursie wszystko to pokazuje na nagraniach wideo, do których możesz wrócić w każdej chwili.

SPRAWDZONA I UPORZĄDKOWANA WIEDZA

Wszystkie lekcje są uporządkowane w bardzo przejrzysty sposób. Dzięki czemu z łatwością możesz poruszać się po platformie z kursem i wrócić do wybranego zagadnienia w dowolnej chwili.

SPRAWDZONE I RZETELNE INFORMACJA

W internecie jest mnóstwo niesprawdzonych informacji o wyrobie wędlin. Robiąc wędliny według niektórych z tych informacji można sobie zaszkodzić.

MOŻESZ LICZYĆ NA MOJĄ POMOC

Dodatkowo każdy z kursantów może liczyć na moją pomoc na zamkniętej grupie na Facebooku, która przeznaczona jest wyłącznie dla kursantów. Na grupie odpowiadam na wszelkie pytania i staramy się wspólnie z naszą społecznością rozwiązywać problemy.

Zawartość kursu

Kurs składa się z 2 modułów, 9 lekcji o łącznej długość ponad 50 minut. 

Wprowadzenie

1. Wprowadzenie

2. Jak studiować ten kurs?

3. Czego nauczysz się z tego kursu?

Wszystko o peklowaniu i soleniu

1. Co to jest peklowanie?

2. Azotany i azotyny (czym peklujemy?)

3. Kiedy peklosól, kiedy saletra, a kiedy sama sól?

4. Metody peklowania

5. Temperatura i czas peklowania

6. Najczęstsze problemy podczas peklowania

Co zyskujesz kupując kurs?

DOŻYWOTNI DOSTĘP DO KURSU

Wykupując dostęp do kursu otrzymujesz dożywotni dostęp do niego. Możesz w każdej chwili wracać do lekcji, aby przypomnieć sobie dane zagadnienia. Kurs jest ciągle aktualizowany i każde wprowadzone zmiany i usprawnienia również są dostępne dla Ciebie

DOSTĘP DO SPECJALNEJ GRUPY 

Kursanci mają dostęp do specjalnej grupy na facebooku. Jest to zamknięta grupa wyłącznie dla kursantów, na której udzielam odpowiedzi na każde pytania i pomagam rozwiązać problemy.

DOSTĘP Z KOMPUTERA ORAZ URZĄDZEŃ MOBILNYCH

Z kursów możesz korzystać w dowolnym miejscu z dostępem do internetu. Lekcje wideo możesz oglądać zarówno na komputerze jak i na smartfonie czy na tablecie, dzięki czemu możesz jednocześnie wykonywać czynności, które są przedstawione w lekcjach.

Otrzymasz 30 dniowe członkostwo w Akademii Mięsa

Przy zakupie kursu otrzymasz 30 dniowy dostęp do Akademii Mięsa, w tym wszystkich przepisów PREMIUM i dodatkowych funkcji platformy.

Pokaż więcej

Czego się nauczysz?

  • Dowiesz się wszystkiego o soleniu i peklowaniu mięsa
  • Poznasz metody solenia i peklowania
  • Wytłumaczę kiedy używać soli, kiedy saletry a kiedy peklosoli

Oceny i recenzje studentów

Nie ma jeszcze recenzji
Nie ma jeszcze recenzji

Treść kursu

Wprowadzenie

  • Ważne informacje!
  • Czego się tutaj nauczysz
  • Jak poruszać się po platformie

Wszystko o peklowaniu i soleniu

Bartek
Jeżeli masz problem z przepisem lub pytania dotyczące obróbki mięsa to na pewno Ci pomogę!
Czat z pomocą dostępny jest tylko dla członków Akademii Mięsa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram