fbpx
DARMOWE SZKOLENIE ONLINE

Jak zacząć robić domowe wędliny dojrzewające

Webinar • Czwartek 26 października • 19:00

Na tym bezpłatnym szkoleniu online dowiesz się jak robić wędliny dojrzewające w domowych warunkach.

Podczas lekcji na żywo: 

  • Zobaczysz jakie wędliny można zrobić w domowych warunkach. Pokażę Ci, jakie wędliny można zrobić zarówno bez profesjonalnego sprzętu, kiedy mamy do dyspozycji tylko lodówkę oraz jakie cuda możemy tworzyć posiadając podstawowy sprzęt wędliniarski.
  • Dowiesz się, na czym polega dojrzewanie i w jakich warunkach powinno się odbywać. W internecie krąży wiele błędnie powielanych przepisów na pseudo wędliny dojrzewające. Wyjaśnię Ci różnice między suszonymi wędlinami a dojrzewającymi oraz w jakich warunkach wykonywać jedne i drugie.
  • Poznasz zasady, które pozwolą Ci robić smaczne wędliny, ale przede wszystkim bezpieczne do spożycia. Wędliny dojrzewające to w większości surowe mięso i powinny być wykonywane zgodnie z technologią oraz zachowaniem odpowiedniej higieny.
  • Dowiesz się, jaki sprzęt jest potrzebny do wykonania wędlin dojrzewających. Pokażę Ci w co się warto zaopatrzyć na początek oraz jak można wykonać prowizoryczną dojrzewalnię z lodówki. Do wykonania wielu wędlin wystarczy to co masz w kuchni.
  • Zobaczysz, na co szczególnie trzeba zwracać uwagę podczas robienia wędlin dojrzewających, dzięki czemu unikniesz zepsutych wyrobów lub poważnych zatruć.
  • NIESPODZIANKA - dla wszystkich uczestników, którzy dotrwają do końca będzie czekać niespodzianka.

Kim jest prowadzący?

Nazywam się Bartek,

jestem pasjonatem gotowania i food science, w szczególności fascynuje mnie wszystko, co związane z mięsem. Od kilku lat zgłębiam tajniki perfekcyjnej obróbki mięsa, domowego wędliniarstwa i procesów zachodzących w tym czasie.

Buduję i edukuję społeczność mięsożerców w Polsce poprzez kanały w social mediach oraz Akademię Mięsa.

Na różnych kanałach obserwuje mnie już:

Łącznie moje materiały ogląda od 4 do 6 mln osób miesięcznie.

Zapraszam serdecznie!

Kolejnej powtórki tego szkolenia już nie będzie, więc nie przegap tej okazji!
Uzupełnienie powyższego pola stanowi zgodę na otrzymywanie od Dobre Mięso Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Szczecinie wiadomości mailowych zawierających treści informacyjne i marketingowe dotyczących portalu cozmiesa.pl. Zgodę można wycofać w każdym czasie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.
Bartek
Jeżeli masz problem z przepisem lub pytania dotyczące obróbki mięsa to na pewno Ci pomogę!
Czat z pomocą dostępny jest tylko dla członków Akademii Mięsa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram