fbpx

LEKCJA NA ŻYWO

Wszystko na temat peklowania i solenia mięsa

28 września 19:00 

Jeżeli rozpoczynasz swoją przygodę z domowym wędliniarstwem lub chcesz poznać podstawy dotyczące peklowania i solenia, aby Twoje wędliny były naprawdę dobre, a także bezpieczne do spożycia to zachęcam Cię to wzięcia udziału w lekcji online, która odbędzie się na żywo. 

Podczas 60 minutowej lekcji odpowiem na takie pytania jak:

  • Czym jest peklowanie mięsa i czym się różni od solenia
  • Jakie są metody peklowania i solenia?
  • Czym peklujemy mięso?
  • Kiedy używać soli, kiedy peklosoli, a kiedy saletrę?

Dodatkowo

  • Wyjaśnię różnice między azotynami, a azotanami oraz powiem czy rzeczywiście są takie szkodliwe
  • Powiem jak robić wędliny bez konserwantów aby były bezpieczne do spożycia.

Oczywiście na koniec odpowiem na wszystkie pytania uczestników!

Każdy członek Akademii Mięsa może się zapisać i wziąć udział w lekcji online. Jeżeli nie masz czasu w danym dniu bez obaw, będziesz miał również dostęp do nagrania z tej lekcji!

Zapisz się na lekcje 

Zapisać mogą się tylko członkowie Akademii Mięsa
Bartek
Jeżeli masz problem z przepisem lub pytania dotyczące obróbki mięsa to na pewno Ci pomogę!
Czat z pomocą dostępny jest tylko dla członków Akademii Mięsa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram