ziemniaków
mleka
masła
mleka
tłuczonych ziemniaków (purée)
suchych drożdży
mąki pszennej (typ 650)
soli
cukru
całe jajko
masła
majonezu
ketchupu
musztardy miodowej
posiekanych pikli
posiekanej cebuli
wody z pikli
sól i pieprz
mielonej wołowiny
plastry sera cheddar
plastry pikli
cebuli
Pellentesque blandit, eros quis consectetur dignissim
vehicula ex
consectetur adipiscing elit. Morbi at nisi venenatis, tempus mauris ut
Lorem ipsum dolor sit amet
Przybliżona wartość kcal na 100g wyrobu przed obróbką termiczną* to xxx kcal W tym:
xxx g białka
xxx g tłuszczów
xxx g węglowodanów
Wartości mogą się nieco różnić w zależności od rodzajów użytego mięsa oraz jego pochodzenia.
*Po obróbce termicznej/dojrzewaniu waga wyrobu może się zmniejszyć o 20-40%.
Czyli 100g gotowej wędliny/potrawy, która straciła ok. 30% masy podczas obróbki będzie miało więcej kalorii - około XXX (tutaj podaj obliczoną kaloryczność wędliny, która straciła 30% masy)