skrzydełka z kurczaka
sól
proszek do pieczenia
skrobia ziemniaczana
ostrego sosu na bazie papryki
sosu worcestershire
octu jabłkowego
pieprzu cayenne
szczypta soli
masła
sera parmigiano reggiano lub grana padano
oleju rzepakowego lub oliwy
żółtka jaj
sok z limonki
ząbków czosnku
musztardy dijon
miodu
cebuli
papryczka chilli
świeżego tymianku
pietruszki
świeże, dojrzałe mango
wody
cukru
ostrego sosu
papryczek chilli
sok z limonek
oliwy
masła
Pellentesque blandit, eros quis consectetur dignissim
vehicula ex
consectetur adipiscing elit. Morbi at nisi venenatis, tempus mauris ut
Lorem ipsum dolor sit amet
Przybliżona wartość kcal na 100g wyrobu przed obróbką termiczną* to xxx kcal W tym:
xxx g białka
xxx g tłuszczów
xxx g węglowodanów
Wartości mogą się nieco różnić w zależności od rodzajów użytego mięsa oraz jego pochodzenia.
*Po obróbce termicznej/dojrzewaniu waga wyrobu może się zmniejszyć o 20-40%.
Czyli 100g gotowej wędliny/potrawy, która straciła ok. 30% masy podczas obróbki będzie miało więcej kalorii - około XXX (tutaj podaj obliczoną kaloryczność wędliny, która straciła 30% masy)