mięsa z piersi kurczaka
mięsa z ud kurczaka
karku wołowego
łopatki wieprzowej
karkówki wieprzowej
słonina
wędzony boczek
soli
oliwy
octu jabłkowego
sok z kiwi
ostra musztarda
słodkiej papryki
miodu
suszony czosnek
wędzone chilli
mielona kolendra
letniej wody
suszonych drożdży
cukru
mąki chlebowej typ 650-750
soli
oliwy
jogurt naturalny
siekany koperek
siekany lszczypiorek
suszone oregano
czosnek świeży
sok z cytryny
sól i pieprz do smaku
Pellentesque blandit, eros quis consectetur dignissim
vehicula ex
consectetur adipiscing elit. Morbi at nisi venenatis, tempus mauris ut
Lorem ipsum dolor sit amet
Przybliżona wartość kcal na 100g wyrobu przed obróbką termiczną* to xxx kcal W tym:
xxx g białka
xxx g tłuszczów
xxx g węglowodanów
Wartości mogą się nieco różnić w zależności od rodzajów użytego mięsa oraz jego pochodzenia.
*Po obróbce termicznej/dojrzewaniu waga wyrobu może się zmniejszyć o 20-40%.
Czyli 100g gotowej wędliny/potrawy, która straciła ok. 30% masy podczas obróbki będzie miało więcej kalorii - około XXX (tutaj podaj obliczoną kaloryczność wędliny, która straciła 30% masy)