cały kurczak
masła
oliwy
pieprzu
ząbki czosnku
natka pietruszki
wody (wody tyle aby zakryć kurczaka)
soli
cytryny
ząbki czosnku
ziaren ziela angielskiego
liście laurowe
cukru lub miodu
natka pietruszki
ząbki czosnku
skórka z połowy cytryny
oliwy
soli
czerwonej kapusty
ogórka
rzodkiewek
soku z cytryny
majonezu
miodu
pieprzu
soli
oliwy
Pellentesque blandit, eros quis consectetur dignissim
vehicula ex
consectetur adipiscing elit. Morbi at nisi venenatis, tempus mauris ut
Lorem ipsum dolor sit amet
Przybliżona wartość kcal na 100g wyrobu przed obróbką termiczną* to xxx kcal W tym:
xxx g białka
xxx g tłuszczów
xxx g węglowodanów
Wartości mogą się nieco różnić w zależności od rodzajów użytego mięsa oraz jego pochodzenia.
*Po obróbce termicznej/dojrzewaniu waga wyrobu może się zmniejszyć o 20-40%.
Czyli 100g gotowej wędliny/potrawy, która straciła ok. 30% masy podczas obróbki będzie miało więcej kalorii - około XXX (tutaj podaj obliczoną kaloryczność wędliny, która straciła 30% masy)