piersi z kurczaka
masła
pęczek koperku
pieprz
sól
jajka
bułka tarta
mąka
olej do smażenia
piersi z kurczaka
masła
pęczek natki pietruszki
pęczek koperku
skórki z cytryny
ząbki czosnku
pieprz
sól
mąka
bułka tarta
jajka
olej do smażenia
ziemniaków
sera grana padano
pęczek szczypiorku
śmietanki 30%
białej kapusty
cebuli
marchewki
majonezu
soku z cytryny
soli
pieprzu
I gotowe, kotlety serwujemy z purée i sałatką. Masło powinno sie wylewać po rozkrojeniu kotleta, jeżeli nie ma tego efektu to znaczy, że coś poszło nie tak.
Pellentesque blandit, eros quis consectetur dignissim
vehicula ex
consectetur adipiscing elit. Morbi at nisi venenatis, tempus mauris ut
Lorem ipsum dolor sit amet
Przybliżona wartość kcal na 100g wyrobu przed obróbką termiczną* to xxx kcal W tym:
xxx g białka
xxx g tłuszczów
xxx g węglowodanów
Wartości mogą się nieco różnić w zależności od rodzajów użytego mięsa oraz jego pochodzenia.
*Po obróbce termicznej/dojrzewaniu waga wyrobu może się zmniejszyć o 20-40%.
Czyli 100g gotowej wędliny/potrawy, która straciła ok. 30% masy podczas obróbki będzie miało więcej kalorii - około XXX (tutaj podaj obliczoną kaloryczność wędliny, która straciła 30% masy)