mięso z piersi kurczaka
czosnek suszony
pieprz biały
sól
kolendra mielona
osłonka barierowa 50-100mm
Ważne!
Jeżeli robimy na samej soli to pamiętamy, aby spożyć wędlinę w ciągu paru dni.
Jeżeli interesuje Cię temat robienia takich wędlin to koniecznie sprawdź mój kurs "Wyrób wędlin w domowej kuchni", w którym pokazuje jak robić różnego rodzaju wędliny używając tylko i wyłącznie podstawowych narzędzi kuchennych. Link do kursu TUTAJ
Pellentesque blandit, eros quis consectetur dignissim
vehicula ex
consectetur adipiscing elit. Morbi at nisi venenatis, tempus mauris ut
Lorem ipsum dolor sit amet
Przybliżona wartość kcal na 100g wyrobu przed obróbką termiczną* to xxx kcal W tym:
xxx g białka
xxx g tłuszczów
xxx g węglowodanów
Wartości mogą się nieco różnić w zależności od rodzajów użytego mięsa oraz jego pochodzenia.
*Po obróbce termicznej/dojrzewaniu waga wyrobu może się zmniejszyć o 20-40%.
Czyli 100g gotowej wędliny/potrawy, która straciła ok. 30% masy podczas obróbki będzie miało więcej kalorii - około XXX (tutaj podaj obliczoną kaloryczność wędliny, która straciła 30% masy)