szynka wieprzowa (klasa I)
słonina
peklosól
słodka papryka wędzona
ostra czerwona papryka
oregano
suszony czosnek
cukier
bakterie do wędlin dojrzewających
jelita wieprzowe 28/30mm
Przygotowanie mięsa i peklowanie
Przygotowanie do dojrzewania i dojrzewanie
Pellentesque blandit, eros quis consectetur dignissim
vehicula ex
consectetur adipiscing elit. Morbi at nisi venenatis, tempus mauris ut
Lorem ipsum dolor sit amet
Przybliżona wartość kcal na 100g wyrobu przed obróbką termiczną* to xxx kcal W tym:
xxx g białka
xxx g tłuszczów
xxx g węglowodanów
Wartości mogą się nieco różnić w zależności od rodzajów użytego mięsa oraz jego pochodzenia.
*Po obróbce termicznej/dojrzewaniu waga wyrobu może się zmniejszyć o 20-40%.
Czyli 100g gotowej wędliny/potrawy, która straciła ok. 30% masy podczas obróbki będzie miało więcej kalorii - około XXX (tutaj podaj obliczoną kaloryczność wędliny, która straciła 30% masy)