ziemniaków
mleka
masła
Puree ziemniaczanego
mleka
suchych drożdży
mąki pszennej typ 650
soli
cukru
masła
rozbełtane jajko z mlekiem
boczek
cebula
brązowy cukier
mielone mięso wołowe (20-30% tłuszczu)
plaster sera cheddar
plaster pancetty
sos BBQ
plaster kiszonego ogórka
Dżem bekonowy
Pellentesque blandit, eros quis consectetur dignissim
vehicula ex
consectetur adipiscing elit. Morbi at nisi venenatis, tempus mauris ut
Lorem ipsum dolor sit amet
Przybliżona wartość kcal na 100g wyrobu przed obróbką termiczną* to xxx kcal W tym:
xxx g białka
xxx g tłuszczów
xxx g węglowodanów
Wartości mogą się nieco różnić w zależności od rodzajów użytego mięsa oraz jego pochodzenia.
*Po obróbce termicznej/dojrzewaniu waga wyrobu może się zmniejszyć o 20-40%.
Czyli 100g gotowej wędliny/potrawy, która straciła ok. 30% masy podczas obróbki będzie miało więcej kalorii - około XXX (tutaj podaj obliczoną kaloryczność wędliny, która straciła 30% masy)