fbpx
Pieczone
Czas przygotowania: 24 h

Biała kiełbasa zapiekana w sosie musztardowym

Czas pieczenia: 30-40 minut
Temperatura pieczenia: 180 °C
Ustawienie piekarnika: grzanie góra + dół

Skladniki dla 5 porcji porcji porcji:

  • 1000g

    kiełbasa biała

  • Sos musztardowy:

  • 50g

    masła

  • 25g

    mąki

  • 350g

    bulionu

  • 40g

    muszardy dijon

  • 40g

    musztardy francuskiej

  • 30g

    miodu

  • 30g

    śmietany 30% (opcjonalnie)

Wszystkie przyprawy oraz akcesoria wędliniarskie kupisz TUTAJ. Użyj kodu "COZMIESA", aby otrzymać zniżkę 10% na całe zamówienie.

Przepis tekstowy:

Przepis jak zrobić białą kiełbasę znajdziesz TUTAJ

Przygotowanie potrawy:

  1. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę, tworząc zasmażkę.
  2. Dodajemy bulion wołowy, musztardę dijon oraz musztardę francuską. Mieszamy i gotujemy na małym ogniu.
  3. Na koniec dodajemy miód i opcjonalnie odrobinę śmietany 30%.
  4. Układamy kiełbasę w naczyniu i zalewamy sosem.
  5. Pieczemy kiełbasę 30-40 minut w temp. 180°C, aż kiełbasa się zapiecze, a sos zgęstnieje.

Potrzebny sprzęt i akcesoria:

Pellentesque blandit, eros quis consectetur dignissim

vehicula ex

consectetur adipiscing elit. Morbi at nisi venenatis, tempus mauris ut

Lorem ipsum dolor sit amet

Treść dostępna tylko dla użytkowników premium

Makroskładniki:

Przybliżona wartość kcal na 100g wyrobu przed obróbką termiczną* to xxx kcal W tym:
xxx g białka
xxx g tłuszczów
xxx g węglowodanów
Wartości mogą się nieco różnić w zależności od rodzajów użytego mięsa oraz jego pochodzenia.

*Po obróbce termicznej/dojrzewaniu waga wyrobu może się zmniejszyć o 20-40%.

Czyli 100g gotowej wędliny/potrawy, która straciła ok. 30% masy podczas obróbki będzie miało więcej kalorii - około XXX (tutaj podaj obliczoną kaloryczność wędliny, która straciła 30% masy)

Treść dostępna tylko dla użytkowników premium
Bartek
Jeżeli masz problem z przepisem lub pytania dotyczące obróbki mięsa to na pewno Ci pomogę!
Czat z pomocą dostępny jest tylko dla członków Akademii Mięsa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram