fbpx

Mistrzowskie BBQ na grillu gazowym

Kategorie: Grill & BBQ
Lista życzeń Udostępnij
Kurs udostępniania
Link do strony
Udostępnianie w mediach społecznościowych

O kursie

Ten kurs jest dla Ciebie jeżeli:

  • Posiadasz grill gazowy i chcesz się nauczyć przyrządzać na nim różne cuda metodą BBQ. Wbrew pozorom BBQ to nie tylko tradycyjny SMOKER opalany drewnem. Grill gazowy też do tego się nada!
  • Chcesz opanować sztukę grillowania metodą BBQ – low & slow: Ten kurs pomoże Ci zrozumieć i opanować tę technikę, krok po kroku, pod okiem doświadczonych mistrzów w tej dziedzinie.
  • Szukasz wiarygodnego źródła wiedzy: Kurs prowadzony jest przez zdobywców brązowego medalu na mistrzostwach świata w grillowaniu. Skorzystaj z okazji, aby nauczyć się od jednych z najlepszych w branży!
  • Szukasz sprawdzonych przepisów na mięsiwo z grilla wykonane metodą BBQ: Poza mistrzowskimi przepisami, które wykonamy w kursie otrzymasz dostęp do e-booka z 50 różnymi przepisami na mięsiwo, nacierki i sosy BBQ.
  • Cenisz jakość i zdrowie: Nauczysz się, jak wybierać najlepsze mięso i przyprawy, oraz jak je odpowiednio przygotować, aby Twoje potrawy były nie tylko smaczne, ale i zdrowe.
  • Zależy Ci na efektywnym wykorzystaniu czasu: Zamiast spędzać godziny na szukaniu informacji w Internecie, otrzymasz kompleksową wiedzę w jednym miejscu, w łatwy i przystępny sposób.
  • Chcesz zaimponować znajomym swoimi umiejętnościami: Ten kurs da Ci narzędzia i wiedzę, które pozwolą Ci zaskoczyć znajomych niezwykłymi potrawami z grilla, przygotowanymi metodą BBQ low & slow.

Czego się nauczysz z kursu?

  • Poznasz podstawowe zagadnienia z zakresu grillowani metodą BBQ – low & slow
  • Nauczysz się jak dobierać odpowiednie mięso do tej metody.
  • Dowiesz się jakie przyprawy i sosy idealnie pasują do mięs wykonanych metodą BBQ oraz jak je robić samemu.
  • Pokażemy Ci jak grillować metodą BBQ – low & slow na grillu gazowym oraz jakie akcesoria używać.
  • Opanujesz wiedzę, która pozwoli Ci grillować mięsiwo jak prawdziwy mistrz!

Pomożemy Ci wybrać i zakupić odpowiedni sprzęt i akcesoria

Typowe BBQ kojarzy się z klasycznym smokerem, jednak nic bardziej mylnego. Obecnie producenci grilli gazowych oferują mnóstwo dodatków i akcesoriów, które umożliwiają stosowanie tej metody również na grillach gazowych. Pomożemy Ci wybrać odpowiednie akcesoria. W kursie znajdziesz spis wszystkiego, czego potrzebujesz.

Kim są prowadzący

 

Marek Markuszewski

Współzałożyciel Mistrzowskiego Składu Grilla i BBQ, właściciel marki Akademia Mistrza Marka. Członek Polskiego Stowarzyszenia Grill i BBQ, oraz mistrzowskiego zespołu Polish BBQ King-Smoker, który w 2022 roku, w Stanach Zjednoczonych, zdobył brązowy medal Mistrzostw Świata organizowanych przez Jack 'a Daniels 'a. Sędzia KCBS. Współautor Wielkiej Księgi Wołowiny, oraz Standardów Mięsa Wołowego. Z wykształcenia technolog żywności. Piastuje stanowisko kierownika rozbioru w zakładzie mięsnym, gdzie jest również odpowiedzialny za proces dojrzewania. Jest propagatorem zdrowego grillowania, metody grillowania low&slow, polskiego mięsa wołowego i wieprzowego.

Daniel Dzwonkowski

Współzałożyciel Mistrzowskiego Składu Grilla i BBQ, właściciel marki Kurpiowska fameljå. Członek Polskiego Stowarzyszenia Grilla i BBQ, oraz mistrzowskiego zespołu Polish BBQ King-Smoker, który w 2022 roku, w Stanach Zjednoczonych, zdobył brązowy medal Mistrzostw Świata organizowanych przez Jack 'a Daniels 'a. Laureat konkursu grill&bbq „Uczta u Neptuna” (3 miejsce). W 2022 roku uzyskał tytuł Kucharza Grill i Barbecue. Z wykształcenia Specjalista ds. BHP. Ambasador Zakładów Mięsnych „Pekpol Ostrołęka S.A.”. Propagator zdrowego grillowania, polskiego mięsa wołowego i wieprzowego, oraz metody grillowania low&slow.

Bartek Orłowski

Założyciel Akademii Mięsa oraz platformy „Co z mięsa”. Jestem pasjonatem gotowania i food science, w szczególności fascynuje mnie wszystko, co związane z mięsem. Od kilku lat zgłębiam tajniki perfekcyjnej obróbki mięsa, domowego wędliniarstwa i procesów zachodzących w tym czasie. Buduję i edukuję społeczność mięsożerców w Polsce poprzez kanały w social mediach oraz Akademię Mięsa. Łącznie moje materiały ogląda od 4 do 6 mln osób miesięcznie.

Czy dasz radę nauczyć się grillować z kursu online?

Oczywiście, że tak! Wszystko tłumaczymy od totalnych podstaw podstaw. W kursie wszystko szczegółowo omawiamy zaczynając od teorii i pokazując to później w praktyce oraz na konkretnych przepisach. Wszystko jest w postaci lekcji wideo, do których możesz wracać w dowolnej chwili. Niżej możesz zobaczyć jak wygląda przykładowa lekcja z innego kursu i platforma z kursem.

Przykładowa lekcja (z innego kursu)

Platforma od środka

Co otrzymujesz kupując kurs

Dożywotni dostęp do kursu

Wykupując dostęp do kursu otrzymujesz dożywotni dostęp do niego. Możesz w każdej chwili wracać do lekcji, aby przypomnieć sobie dane zagadnienia. Kurs jest ciągle aktualizowany i każde wprowadzone zmiany i usprawnienia również są dostępne dla Ciebie

Dożywotni dostęp do grupy i czatu dla kursantów

Kursanci mają dostęp do specjalnej grupy orz chatu na facebooku. Jest to zamknięta grupa wyłącznie dla kursantów, na której udzielam odpowiedzi na każde pytania i pomagam rozwiązać problemy. Od niedawna facebook wprowadził możliwość dodawania chatu do grup więc możemy rozmawiać w czasie rzeczywistym!

Dostęp z komputera i urządzeń mobilnych

Z kursów możesz korzystać w dowolnym miejscu z dostępem do internetu. Lekcje wideo możesz oglądać zarówno na komputerze, jak i na smartfonie czy na tablecie, dzięki czemu możesz jednocześnie wykonywać czynności, które są przedstawione w lekcjach.

Możesz liczyć na moje wsparcie

Wykupując dostęp do kursu możesz liczyć na moją pomoc. Jeżeli coś będzie sprawiać Ci problem to na pewno Ci pomogę. Dodatkowo masz możliwość wykupienia kursu wraz z konsultacją!

Dodatkowo otrzymasz BONUS. Czyli mój e-book "50 przepisów na mięsiwo, sosy i nacierki BBQ.

Pokaż więcej

Czego się nauczysz?

  • Poznasz podstawowe zagadnienia z zakresu grillowani metodą BBQ – low & slow
  • Nauczysz się jak dobierać odpowiednie mięso do tej metody.
  • Dowiesz się jakie przyprawy i sosy idealnie pasują do mięs wykonanych metodą BBQ oraz jak je robić samemu.
  • Pokażemy Ci jak grillować metodą BBQ – low & slow na grillu gazowym oraz jakie akcesoria używać.
  • Opanujesz wiedzę, która pozwoli Ci grillować mięsiwo jak prawdziwy mistrz!

Oceny i recenzje studentów

Nie ma jeszcze recenzji
Nie ma jeszcze recenzji

Treść kursu

Wprowadzenie

  • Parę słów o kursie i autorach
  • Jak poruszać się po platformie
  • Przydatne linki oraz informacje

Podstawowa wiedza o BBQ

Sprzęt

Mięso, dodatki i przyprawy

Praktyczne wskazówki

Mistrzowskie przepisy BBQ

Bartek
Jeżeli masz problem z przepisem lub pytania dotyczące obróbki mięsa to na pewno Ci pomogę!
Czat z pomocą dostępny jest tylko dla członków Akademii Mięsa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram