
O kursie
Ten kurs jest dla Ciebie jeżeli:
- Chcesz zrozumieć podstawy grillowania i szybciej zdobyć wiedzę z zakresu grill & bbq.
- Nie chcesz stracić pieniędzy na zakup trefnego grilla i akcesoriów – pomogę Ci wybrać odpowiedni sprzęt dla Twoich potrzeb i portfela.
- Chcesz rozwinąć swoje umiejętności, aby Twoje potrawy były jeszcze lepsze!
- Zależy Ci, aby Twoje potrawy z grilla były smaczne i zdrowe – nauczysz się na moich błędach i unikniesz marnowania mięsa z powodu spalenia lub złego przygotowania.
- Brakuje Ci wiedzy, jakie mięso wybierać, z jakimi składnikami i przyprawami je łączyć aby było idealne
- Cenisz swój czas i nie chcesz marnować kilkudziesięciu godzin na szukanie informacji o grillowaniu i weryfikowaniu czy są poprawne – zrobiłem to za Ciebie. W kursie znajdziesz tylko sprawdzoną wiedzę ułożoną w przejrzysty sposób. W kursie przeprowadzam Cię krok po kroku przez wszystkie etapy.
- Chcesz posiadać wiedzę o mięsie, grillowaniu i procesach zachodzących podczas grillowania, które pozwolą Ci eksperymentować.
Czego się nauczysz z kursu?
- Poznasz podstawowe zagadnienia z zakresu grillowania.
- Nauczę Cię podstawowych i tych bardziej zaawansowanych technik grillowania.
- Dowiesz się, jaki grill wybrać, aby był odpowiedni dla Twoich potrzeb, porfela oraz jakie akcesoria warto używać.
- Powiem Ci wszystko o grillowaniu różnych rodzajów mięs, a także wszystko co musisz wiedzieć o mięsie.
- Dowiesz się jakie przyprawy i zioła dobierać do swoich potraw.
- Dowiesz się wszystkiego o marynatach, sosach i nacierkach do mięsa.
- Opanujesz wiedzę, która pozwoli Ci grillować mięsiwo jak profesjonalista!
Pomożemy Ci wybrać i zakupić odpowiedni sprzęt i akcesoria


Jeżeli nie posiadasz jeszcze odpowiedniego grilla i zastanawiasz się jaki grill kupić, aby służył latami to bez obaw.Razem z salongrilli.pl pomożemy wybrać odpowiedni grill dla Ciebie.
Wyjaśnimy czym się sugerować przy wyborze grilli oraz jakie akcesoria Ci się przydadzą. Dzięki doradztwu profesjonalistów unikniesz kupienia bubla, który wytrzyma jeden sezon.
Dodatkowo przygotuję kilka zestawień grilli na każdą kieszeń – także znajdziesz coś dla siebie!
Kim jest prowadzący?

Nazywam się Bartek,
jestem pasjonatem gotowania i food science, w szczególności fascynuje mnie wszystko, co związane z mięsem. Od kilku lat zgłębiam tajniki perfekcyjnej obróbki mięsa, domowego wędliniarstwa i procesów zachodzących w tym czasie.
Buduję i edukuję społeczność mięsożerców w Polsce poprzez kanały w social mediach oraz Akademię Mięsa. Łącznie moje materiały ogląda od 4 do 6 mln osób miesięcznie.
Nie marnuj czasu na szukanie i weryfikowanie informacji

Nie musisz poświęcać dziesiątek, a nawet setek godzin na czytaniu, szkoleniu się i poszukiwaniu sprawdzonej wiedzy z zakresu grillowania i obróbki mięsa – zrobiłem to za Ciebie! Od kilku lat systematycznie zgłębiam tajniki obróbki mięsa i wszystkie najważniejsze informacje zebrałem w tym kursie. Wszystko co potrzebujesz wiedzieć o grillowaniu zebrałem i poukładałem w ścieżkę, która przeprowadzi Cię od totalnych podstaw po zaawansowane techniki grillowania.
Czy dasz radę nauczyć się grillować z kursu online?
Oczywiście, że tak! Wszystko tłumaczę od totalnych podstaw podstaw. W kursie wszystko szczegółowo omawiam zaczynając od teorii i pokazując to później w praktyce oraz na konkretnych przepisach.Wszystko jest w postaci lekcji wideo, do których możesz wracać w dowolnej chwili. Niżej możesz zobaczyć jak wygląda przykładowa lekcja z innego kursu i platforma z kursem.
Przykładowa lekcja
|
Platforma od środka
|
Co otrzymujesz kupując kurs
Dożywotni dostęp do kursu

Wykupując dostęp do kursu otrzymujesz dożywotni dostęp do niego. Możesz w każdej chwili wracać do lekcji, aby przypomnieć sobie dane zagadnienia. Kurs jest ciągle aktualizowany i każde wprowadzone zmiany i usprawnienia również są dostępne dla Ciebie
Dożywotni dostęp do grupy i czatu dla kursantów

Kursanci mają dostęp do specjalnej grupy oraz chatu na facebooku. Jest to zamknięta grupa wyłącznie dla kursantów, na której udzielam odpowiedzi na każde pytania i pomagam rozwiązać problemy. Od niedawna facebook wprowadził możliwość dodawania chatu do grup więc możemy rozmawiać w czasie rzeczywistym!
Dostęp z komputera i urządzeń mobilnych

Z kursów możesz korzystać w dowolnym miejscu z dostępem do internetu. Lekcje wideo możesz oglądać zarówno na komputerze, jak i na smartfonie czy na tablecie, dzięki czemu możesz jednocześnie wykonywać czynności, które są przedstawione w lekcjach.
Możesz liczyć na moje wsparcie
Wykupując dostęp do kursu możesz liczyć na moją pomoc. Jeżeli coś będzie sprawiać Ci problem to na pewno Ci pomogę. Dodatkowo masz możliwość wykupienia kursu wraz z konsultacją!
Dodatkowo otrzymasz BONUS. Czyli mój e-book "50 przepisów na potrawy z grilla"

Zobacz co sądzą o kursie kursanci
Rafał

Kuba

Andrzej

Mój kurs polecają zdobywcy brązowego medalu na Mistrzostwach Świata w grilowaniu
Mistrzowski Skład Grilla i BBQ

Czego się nauczysz?
- Poznasz podstawowe zagadnienia z zakresu grillowania.
- Nauczę Cię podstawowych i tych bardziej zaawansowanych technik grillowania.
- Dowiesz się, jaki grill wybrać, aby był odpowiedni dla Twoich potrzeb, porfela oraz jakie akcesoria warto używać.
- Powiem Ci wszystko o grillowaniu różnych rodzajów mięs, a także wszystko co musisz wiedzieć o mięsie.
- Dowiesz się jakie przyprawy i zioła dobierać do swoich potraw.
- Dowiesz się wszystkiego o marynatach, sosach i nacierkach do mięsa.
- Opanujesz wiedzę, która pozwoli Ci grillować mięsiwo jak profesjonalista!
Oceny i recenzje uczniów
Zawartość kursu
Wprowadzenie
-
O mnie
02:00 -
O czym będzie ten kurs, czego się z niego nauczysz?
02:00 -
Jak poruszać się po platformie
-
Przydatne linki oraz informacje
Totalne podstawy, czyli to co musisz wiedzieć
-
Temperatura i ciepło – kilka słów wyjaśnienia
05:00 -
Zanim zaczniemy, czyli przygotowanie grilla do użytku.
-
Grillowanie bezpośrednie – wyjaśnienie
-
Grillowanie pośrednie – wyjaśnienie
-
Grillowanie bezpośrednie w praktyce (na grillu gazowym i węglowym)
-
Grillowanie pośrednie w praktyce (na grillu gazowym i węglowym)
-
BBQ i Wędzenie na grillu
Sprzęt i akcesoria
-
Rodzaje grilli – jaki grill wybrać?
-
Akcesoria i sprzęt, czyli co będziemy używać
-
Gotowe zestawienia grilli gazowych i węglowych na różną kieszeń.
Pora na MIĘCHO, czyli wszystko, co musisz o nim wiedzieć
-
Czym jest mięso. Trochę podstawowej wiedzy
-
Wszystko co musisz wiedzieć o drobiu
-
Wszystko co musisz wiedzieć o wieprzowinie
-
Wszystko co musisz wiedzieć o wołowinie
Dodajmy trochę smaku
-
Najpierw wyjaśnijmy kilka definicji
-
Sól jako podstawa
-
Przydatne przyprawy, zioła, dodatki i składniki, czyli co warto mieć w swoim arsenale.
-
Marynaty
-
Nacierki
-
Sosy BBQ
Przechodzimy do grillowania
-
Wpływ temperatury na mięso (co się dzieje z mięsem podczas i po grillowaniu)
-
Kontrola temperatury grillowania i jej zastosowanie
-
Podstawy grillowania wieprzowiny
-
Podstawy grillowania drobiu
-
Podstawy grillowania wołowiny
Dodatki do grillowanych mięs
-
Przystawki i dodatki
Podsumowanie i praktyczne wskazówki
-
Najczęstsze błędy, problemy i ich rozwiązania
Przepisy
-
Klasyczny burger wołowy (metoda bezpośrednia na grillu węglowym)
-
Smashburger (metoda bezpośrednia na płycie)
-
Mostek wołowy (low&slow )
-
Antrykot i Rostbeff (bezpośrednio na grillu gazowym i węglowym)
-
Pulled pork – szarpana wieprzowina (low & slow)
-
Steki z karkówki (BBQ)
-
Żeberka wieprzowe (metoda 3/2/1)
-
Buffallo chicken wings (metoda bezpośrednia)
-
Piersi z kurczaka (metoda bezpośrednia)