Kurs stworzyłem z myślą o osobach, które chciałyby się nauczyć robić własne domowe konserwy, pasztety i różnego rodzaju mięsiwo w słoiku. Jeżeli nie posiadasz wiedzy o wędliniarstwie, a zależy Ci, aby Twoje wyroby były smaczne, zdrowe i przede wszystkim bezpieczne dla Ciebie i twojej rodziny to ten kurs jest dla Ciebie idealnym rozwiązaniem.
Kim jest prowadzący?
Nazywam się Bartek,
jestem pasjonatem gotowania i food science, w szczególności fascynuje mnie wszystko, co związane z mięsem. Od kilku lat zgłębiam tajniki perfekcyjnej obróbki mięsa, domowego wędliniarstwa i procesów zachodzących w tym czasie. Buduję i edukuję społeczność mięsożerców w Polsce poprzez kanały w social mediach oraz Akademię Mięsa.
Zawartość kursu
Wprowadzenie
1. Wprowadzenie
2. Czego się nauczysz?
3. Jak poruszać się po platformie
Podstawowa wiedza o mięsie
1. Gatunki mięsa
2. Klasyfikacja mięsa
3. Higiena i bezpieczeństwo
Potrzebne wyposażenie
1. Rodzaje słoików do pasteryzacji
2. Przydatne narzędzia i sprzęt
Obróbka i konserwacja mięsa
1. Pasteryzacja
2. Tyndalizacja
3. Sterylizacja
4. Obróbka przed konserwacją
5. Używać konserwantów, czy nie?
6. Czas i warunki przechowywania
7. Najczęstsze problemy i jak im zapobiegać
Dodatki do wyrobów konserwowych
1. Co zrobić, aby powstała pyszna galaretka?
2. Przyprawy i inne dodatki
Część praktyczna (przepisy)
Jak zrobić mięsiwo w słoiku
Konserwy mielone w słoikach
Jak robić pasztety w słoikach
Pasteryzacja inny potraw
Jak przechowywać buliony i zupy
Przykładowa lekcja (z innego kursu)
Platforma od środka
Co zyskujesz kupując kurs?
DOŻYWOTNI DOSTĘP DO KURSU
Wykupując dostęp do kursu otrzymujesz dożywotni dostęp do niego. Możesz w każdej chwili wracać do lekcji, aby przypomnieć sobie dane zagadnienia. Kurs jest ciągle aktualizowany i każde wprowadzone zmiany i usprawnienia również są dostępne dla Ciebie
DOSTĘP DO SPECJALNEJ GRUPY
Kursanci mają dostęp do specjalnej grupy na facebooku. Jest to zamknięta grupa wyłącznie dla kursantów, na której udzielam odpowiedzi na każde pytania i pomagam rozwiązać problemy.
DOSTĘP Z KOMPUTERA ORAZ URZĄDZEŃ MOBILNYCH
Z kursów możesz korzystać w dowolnym miejscu z dostępem do internetu. Lekcje wideo możesz oglądać zarówno na komputerze jak i na smartfonie czy na tablecie, dzięki czemu możesz jednocześnie wykonywać czynności, które są przedstawione w lekcjach.
Dodatkowo otrzymasz mojego E-booka GRATIS.
50 przepisów na pasztety, konserwy i mięsiwo w słoiku
Otrzymasz 30 dniowe członkostwo w Akademii Mięsa
Przy zakupie kursu otrzymasz 30 dniowy dostęp do Akademii Mięsa, w tym wszystkich przepisów PREMIUM i dodatkowych funkcji platformy.