fbpx

Domowe konserwy, pasztety i mięsiwo w słoiku

Lista życzeń Udostępnij
Kurs udostępniania
Link do strony
Udostępnianie w mediach społecznościowych

O kursie

Dla kogo jest ten kurs?

Kurs stworzyłem z myślą o osobach, które chciałyby się nauczyć robić własne domowe konserwy, pasztety i różnego rodzaju mięsiwo w słoiku. Jeżeli nie posiadasz wiedzy o wędliniarstwie, a zależy Ci, aby Twoje wyroby były smaczne, zdrowe i przede wszystkim bezpieczne dla Ciebie i twojej rodziny to ten kurs jest dla Ciebie idealnym rozwiązaniem.

Kim jest prowadzący?

Nazywam się Bartek,

jestem pasjonatem gotowania i food science, w szczególności fascynuje mnie wszystko, co związane z mięsem. Od kilku lat zgłębiam tajniki perfekcyjnej obróbki mięsa, domowego wędliniarstwa i procesów zachodzących w tym czasie. Buduję i edukuję społeczność mięsożerców w Polsce poprzez kanały w social mediach oraz Akademię Mięsa. 

Zawartość kursu

Wprowadzenie

1. Wprowadzenie
2. Czego się nauczysz?
3. Jak poruszać się po platformie

Podstawowa wiedza o mięsie

1. Gatunki mięsa
2. Klasyfikacja mięsa
3. Higiena i bezpieczeństwo

Potrzebne wyposażenie

1. Rodzaje słoików do pasteryzacji
2. Przydatne narzędzia i sprzęt

Obróbka i konserwacja mięsa

1. Pasteryzacja
2. Tyndalizacja
3. Sterylizacja
4. Obróbka przed konserwacją
5. Używać konserwantów, czy nie?
6. Czas i warunki przechowywania
7. Najczęstsze problemy i jak im zapobiegać

Dodatki do wyrobów konserwowych

1. Co zrobić, aby powstała pyszna galaretka?
2. Przyprawy i inne dodatki

Część praktyczna (przepisy)

  1. Jak zrobić mięsiwo w słoiku
  2. Konserwy mielone w słoikach
  3. Jak robić pasztety w słoikach
  4. Pasteryzacja inny potraw
  5. Jak przechowywać buliony i zupy

Przykładowa lekcja (z innego kursu)

 

Platforma od środka

Co zyskujesz kupując kurs?

 

DOŻYWOTNI DOSTĘP DO KURSU

Wykupując dostęp do kursu otrzymujesz dożywotni dostęp do niego. Możesz w każdej chwili wracać do lekcji, aby przypomnieć sobie dane zagadnienia. Kurs jest ciągle aktualizowany i każde wprowadzone zmiany i usprawnienia również są dostępne dla Ciebie

DOSTĘP DO SPECJALNEJ GRUPY 

Kursanci mają dostęp do specjalnej grupy na facebooku. Jest to zamknięta grupa wyłącznie dla kursantów, na której udzielam odpowiedzi na każde pytania i pomagam rozwiązać problemy.

DOSTĘP Z KOMPUTERA ORAZ URZĄDZEŃ MOBILNYCH

Z kursów możesz korzystać w dowolnym miejscu z dostępem do internetu. Lekcje wideo możesz oglądać zarówno na komputerze jak i na smartfonie czy na tablecie, dzięki czemu możesz jednocześnie wykonywać czynności, które są przedstawione w lekcjach.

 

Dodatkowo otrzymasz mojego E-booka GRATIS.

50 przepisów na pasztety, konserwy i mięsiwo w słoiku

Otrzymasz 30 dniowe członkostwo w Akademii Mięsa

Przy zakupie kursu otrzymasz 30 dniowy dostęp do Akademii Mięsa, w tym wszystkich przepisów PREMIUM i dodatkowych funkcji platformy.

Opinie kursantów

Mateusz

Andrzej

 

Julita

Pokaż więcej

Czego się nauczysz?

  • Poznasz metody konserwacji mięsa w słoikach.
  • Dowiesz się, kiedy można robić wyroby bez konserwantów, a kiedy jednak ich użyć.
  • Dowiesz się jak powinny być przechowywane wyroby, aby maksymalnie wydłużyć ich przydatność.
  • Zobaczysz jaki sprzęt będzie Ci potrzebny do wykonania pierwszych wyrobów.
  • Opanujesz wiedzę, która pozwoli Ci robić dowolne mielonki, pasztety i inne mięsiwo w słoikach, które może stać miesiącami.

Oceny i recenzje studentów

Nie ma jeszcze recenzji
Nie ma jeszcze recenzji

Treść kursu

Wstęp

  • Cześć!
  • Czego nauczysz się z tego kursu?
  • Jak poruszać się po platformie

Podstawowe informacje o mięsie

Potrzebne wyposażenie

Obróbka i konserwacja mięsa

Dodatki do wyrobów konserwowych

Przepisy i wykonanie w praktyce

Bartek
Jeżeli masz problem z przepisem lub pytania dotyczące obróbki mięsa to na pewno Ci pomogę!
Czat z pomocą dostępny jest tylko dla członków Akademii Mięsa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram