fbpx

Ten kurs jest dla Ciebie jeżeli:

  • Posiadasz grill gazowy i chcesz się nauczyć przyrządzać na nim różne cuda metodą BBQ. Wbrew pozorom BBQ to nie tylko tradycyjny SMOKER opalany drewnem. Grill gazowy też do tego się nada!
  • Chcesz opanować sztukę grillowania metodą BBQ – low & slow: Ten kurs pomoże Ci zrozumieć i opanować tę technikę, krok po kroku, pod okiem doświadczonych mistrzów w tej dziedzinie.
  • Szukasz wiarygodnego źródła wiedzy: Kurs prowadzony jest przez zdobywców brązowego medalu na mistrzostwach świata w grillowaniu. Skorzystaj z okazji, aby nauczyć się od jednych z najlepszych w branży!
  • Szukasz sprawdzonych przepisów na mięsiwo z grilla wykonane metodą BBQ: Poza mistrzowskimi przepisami, które wykonamy w kursie otrzymasz dostęp do e-booka z 50 różnymi przepisami na mięsiwo, nacierki i sosy BBQ.
  • Cenisz jakość i zdrowie: Nauczysz się, jak wybierać najlepsze mięso i przyprawy, oraz jak je odpowiednio przygotować, aby Twoje potrawy były nie tylko smaczne, ale i zdrowe.
  • Zależy Ci na efektywnym wykorzystaniu czasu: Zamiast spędzać godziny na szukaniu informacji w Internecie, otrzymasz kompleksową wiedzę w jednym miejscu, w łatwy i przystępny sposób.
  • Chcesz zaimponować znajomym swoimi umiejętnościami: Ten kurs da Ci narzędzia i wiedzę, które pozwolą Ci zaskoczyć znajomych niezwykłymi potrawami z grilla, przygotowanymi metodą BBQ low & slow.

Czego się nauczysz z kursu?

  • Poznasz podstawowe zagadnienia z zakresu grillowani metodą BBQ – low & slow
  • Nauczysz się jak dobierać odpowiednie mięso do tej metody.
  • Dowiesz się jakie przyprawy i sosy idealnie pasują do mięs wykonanych metodą BBQ oraz jak je robić samemu.
  • Pokażemy Ci jak grillować metodą BBQ – low & slow na grillu gazowym oraz jakie akcesoria używać.
  • Opanujesz wiedzę, która pozwoli Ci grillować mięsiwo jak prawdziwy mistrz!

Pomożemy Ci wybrać i zakupić odpowiedni sprzęt i akcesoria

Typowe BBQ kojarzy się z klasycznym smokerem, jednak nic bardziej mylnego. Obecnie producenci grilli gazowych oferują mnóstwo dodatków i akcesoriów, które umożliwiają stosowanie tej metody również na grillach gazowych. Pomożemy Ci wybrać odpowiednie akcesoria. W kursie znajdziesz spis wszystkiego, czego potrzebujesz.

Kim są prowadzący

 

Marek Markuszewski

Współzałożyciel Mistrzowskiego Składu Grilla i BBQ, właściciel marki Akademia Mistrza Marka. Członek Polskiego Stowarzyszenia Grill i BBQ, oraz mistrzowskiego zespołu Polish BBQ King-Smoker, który w 2022 roku, w Stanach Zjednoczonych, zdobył brązowy medal Mistrzostw Świata organizowanych przez Jack 'a Daniels 'a. Sędzia KCBS. Współautor Wielkiej Księgi Wołowiny, oraz Standardów Mięsa Wołowego. Z wykształcenia technolog żywności. Piastuje stanowisko kierownika rozbioru w zakładzie mięsnym, gdzie jest również odpowiedzialny za proces dojrzewania. Jest propagatorem zdrowego grillowania, metody grillowania low&slow, polskiego mięsa wołowego i wieprzowego.

Daniel Dzwonkowski

Współzałożyciel Mistrzowskiego Składu Grilla i BBQ, właściciel marki Kurpiowska fameljå. Członek Polskiego Stowarzyszenia Grilla i BBQ, oraz mistrzowskiego zespołu Polish BBQ King-Smoker, który w 2022 roku, w Stanach Zjednoczonych, zdobył brązowy medal Mistrzostw Świata organizowanych przez Jack 'a Daniels 'a. Laureat konkursu grill&bbq „Uczta u Neptuna” (3 miejsce). W 2022 roku uzyskał tytuł Kucharza Grill i Barbecue. Z wykształcenia Specjalista ds. BHP. Ambasador Zakładów Mięsnych „Pekpol Ostrołęka S.A.”. Propagator zdrowego grillowania, polskiego mięsa wołowego i wieprzowego, oraz metody grillowania low&slow.

Bartek Orłowski

Założyciel Akademii Mięsa oraz platformy „Co z mięsa”. Jestem pasjonatem gotowania i food science, w szczególności fascynuje mnie wszystko, co związane z mięsem. Od kilku lat zgłębiam tajniki perfekcyjnej obróbki mięsa, domowego wędliniarstwa i procesów zachodzących w tym czasie. Buduję i edukuję społeczność mięsożerców w Polsce poprzez kanały w social mediach oraz Akademię Mięsa. Łącznie moje materiały ogląda od 4 do 6 mln osób miesięcznie.

Czy dasz radę nauczyć się grillować z kursu online?

Oczywiście, że tak! Wszystko tłumaczymy od totalnych podstaw podstaw. W kursie wszystko szczegółowo omawiamy zaczynając od teorii i pokazując to później w praktyce oraz na konkretnych przepisach. Wszystko jest w postaci lekcji wideo, do których możesz wracać w dowolnej chwili. Niżej możesz zobaczyć jak wygląda przykładowa lekcja z innego kursu i platforma z kursem.

Przykładowa lekcja (z innego kursu)

Platforma od środka

Co otrzymujesz kupując kurs

Dożywotni dostęp do kursu

Wykupując dostęp do kursu otrzymujesz dożywotni dostęp do niego. Możesz w każdej chwili wracać do lekcji, aby przypomnieć sobie dane zagadnienia. Kurs jest ciągle aktualizowany i każde wprowadzone zmiany i usprawnienia również są dostępne dla Ciebie

Dożywotni dostęp do grupy i czatu dla kursantów

Kursanci mają dostęp do specjalnej grupy orz chatu na facebooku. Jest to zamknięta grupa wyłącznie dla kursantów, na której udzielam odpowiedzi na każde pytania i pomagam rozwiązać problemy. Od niedawna facebook wprowadził możliwość dodawania chatu do grup więc możemy rozmawiać w czasie rzeczywistym!

Dostęp z komputera i urządzeń mobilnych

Z kursów możesz korzystać w dowolnym miejscu z dostępem do internetu. Lekcje wideo możesz oglądać zarówno na komputerze, jak i na smartfonie czy na tablecie, dzięki czemu możesz jednocześnie wykonywać czynności, które są przedstawione w lekcjach.

Możesz liczyć na moje wsparcie

Wykupując dostęp do kursu możesz liczyć na moją pomoc. Jeżeli coś będzie sprawiać Ci problem to na pewno Ci pomogę. Dodatkowo masz możliwość wykupienia kursu wraz z konsultacją!

Dodatkowo otrzymasz BONUS. Czyli mój e-book "50 przepisów na mięsiwo, sosy i nacierki BBQ.

Ten kurs jest dla Ciebie jeżeli:

  • Chcesz zrozumieć podstawy grillowania i szybciej zdobyć wiedzę z zakresu grill & bbq.
  • Nie chcesz stracić pieniędzy na zakup trefnego grilla i akcesoriów – pomogę Ci wybrać odpowiedni sprzęt dla Twoich potrzeb i portfela.
  • Chcesz rozwinąć swoje umiejętności, aby Twoje potrawy były jeszcze lepsze!
  • Zależy Ci, aby Twoje potrawy z grilla były smaczne i zdrowe – nauczysz się na moich błędach i unikniesz marnowania mięsa z powodu spalenia lub złego przygotowania.
  • Brakuje Ci wiedzy, jakie mięso wybierać, z jakimi składnikami i przyprawami je łączyć aby było idealne
  • Cenisz swój czas i nie chcesz marnować kilkudziesięciu godzin na szukanie informacji o grillowaniu i weryfikowaniu czy są poprawne – zrobiłem to za Ciebie. W kursie znajdziesz tylko sprawdzoną wiedzę ułożoną w przejrzysty sposób. W kursie przeprowadzam Cię krok po kroku przez wszystkie etapy.
  • Chcesz posiadać wiedzę o mięsie, grillowaniu i procesach zachodzących podczas grillowania, które pozwolą Ci eksperymentować.

Czego się nauczysz z kursu?

  • Poznasz podstawowe zagadnienia z zakresu grillowania.
  • Nauczę Cię podstawowych i tych bardziej zaawansowanych technik grillowania.
  • Dowiesz się, jaki grill wybrać, aby był odpowiedni dla Twoich potrzeb, porfela oraz jakie akcesoria warto używać.
  • Powiem Ci wszystko o grillowaniu różnych rodzajów mięs, a także wszystko co musisz wiedzieć o mięsie.
  • Dowiesz się jakie przyprawy i zioła dobierać do swoich potraw.
  • Dowiesz się wszystkiego o marynatach, sosach i nacierkach do mięsa.
  • Opanujesz wiedzę, która pozwoli Ci grillować mięsiwo jak profesjonalista!

Pomożemy Ci wybrać i zakupić odpowiedni sprzęt i akcesoria

Jeżeli nie posiadasz jeszcze odpowiedniego grilla i zastanawiasz się jaki grill kupić, aby służył latami to bez obaw.Razem z salongrilli.pl pomożemy  wybrać odpowiedni grill dla Ciebie.

Wyjaśnimy czym się sugerować przy wyborze grilli oraz jakie akcesoria Ci się przydadzą. Dzięki doradztwu profesjonalistów unikniesz kupienia bubla, który wytrzyma jeden sezon.

 

Dodatkowo przygotuję kilka zestawień grilli na każdą kieszeń – także znajdziesz coś dla siebie!

Kim jest prowadzący?

Nazywam się Bartek,

jestem pasjonatem gotowania i food science, w szczególności fascynuje mnie wszystko, co związane z mięsem. Od kilku lat zgłębiam tajniki perfekcyjnej obróbki mięsa, domowego wędliniarstwa i procesów zachodzących w tym czasie.

Buduję i edukuję społeczność mięsożerców w Polsce poprzez kanały w social mediach oraz Akademię Mięsa. Łącznie moje materiały ogląda od 4 do 6 mln osób miesięcznie.

Nie marnuj czasu na szukanie i weryfikowanie informacji

Nie musisz poświęcać dziesiątek, a nawet setek godzin na czytaniu, szkoleniu się i poszukiwaniu sprawdzonej wiedzy z zakresu grillowania i obróbki mięsa – zrobiłem to za Ciebie! Od kilku lat systematycznie zgłębiam tajniki obróbki mięsa i wszystkie najważniejsze informacje zebrałem w tym kursie. Wszystko co potrzebujesz wiedzieć o grillowaniu zebrałem i poukładałem w ścieżkę, która przeprowadzi Cię od totalnych podstaw po zaawansowane techniki grillowania.

Czy dasz radę nauczyć się grillować z kursu online?

Oczywiście, że tak! Wszystko tłumaczę od totalnych podstaw podstaw. W kursie wszystko szczegółowo omawiam zaczynając od teorii i pokazując to później w praktyce oraz na konkretnych przepisach.Wszystko jest w postaci lekcji wideo, do których możesz wracać w dowolnej chwili. Niżej możesz zobaczyć jak wygląda przykładowa lekcja z innego kursu i platforma z kursem. 

Przykładowa lekcja

Platforma od środka

Co otrzymujesz kupując kurs

Dożywotni dostęp do kursu

Wykupując dostęp do kursu otrzymujesz dożywotni dostęp do niego. Możesz w każdej chwili wracać do lekcji, aby przypomnieć sobie dane zagadnienia. Kurs jest ciągle aktualizowany i każde wprowadzone zmiany i usprawnienia również są dostępne dla Ciebie

Dożywotni dostęp do grupy i czatu dla kursantów

Kursanci mają dostęp do specjalnej grupy oraz chatu na facebooku. Jest to zamknięta grupa wyłącznie dla kursantów, na której udzielam odpowiedzi na każde pytania i pomagam rozwiązać problemy. Od niedawna facebook wprowadził możliwość dodawania chatu do grup więc możemy rozmawiać w czasie rzeczywistym!

Dostęp z komputera i urządzeń mobilnych

Z kursów możesz korzystać w dowolnym miejscu z dostępem do internetu. Lekcje wideo możesz oglądać zarówno na komputerze, jak i na smartfonie czy na tablecie, dzięki czemu możesz jednocześnie wykonywać czynności, które są przedstawione w lekcjach.

Możesz liczyć na moje wsparcie

Wykupując dostęp do kursu możesz liczyć na moją pomoc. Jeżeli coś będzie sprawiać Ci problem to na pewno Ci pomogę. Dodatkowo masz możliwość wykupienia kursu wraz z konsultacją!

Dodatkowo otrzymasz BONUS. Czyli mój e-book "50 przepisów na potrawy z grilla"

Zobacz co sądzą o kursie kursanci

Rafał
Kuba
Andrzej

Mój kurs polecają zdobywcy brązowego medalu na Mistrzostwach Świata w grilowaniu

Mistrzowski Skład Grilla i BBQ

Bartek
Jeżeli masz problem z przepisem lub pytania dotyczące obróbki mięsa to na pewno Ci pomogę!
Czat z pomocą dostępny jest tylko dla członków Akademii Mięsa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram